Mit sem kopott népszerűsége

2023.05.23. 10:30

Madarak és fák napja Gutorföldén

Az elmúlt években a koronavírus-járvány miatti korlátozások gátat szabtak a madarak és fák napi rendezvény megszervezésének is, ám a program korábban tapasztalt népszerűsége nem csökkent, ezt bizonyítja idén a résztvevők magas száma.

Korosa Titanilla

A madarak és fák napi vetélkedő győztes csapata

Fotó: Korosa Titanilla

Már nyolcadik alkalommal hirdette meg az Együtt Gutorföldéért Hagyományőrző és Kulturális Egyesület a természetjáró vetélkedőt, melynek a szokásoknak megfelelően a helyi horgásztó és annak környezete adott otthont. A rendezvény ötletgazdája egykor Csondor Tamás, becenevén Tapír volt, aki tavaly elhunyt, ezért tiszteletére idén a Tapír-túra nevet kapta a madarak és fák napi vetélkedő - tudtuk meg Novotnik Mihálytól, a szervező egyesület elnökétől.

Ez alkalommal 10 csapat nevezett a megmérettetésre, így a résztvevők száma megközelítette a 100-at. A versenyzőknek nyolc állomáson kellett különféle feladatokat teljesíteniük, ezek között volt madár-, gomba-, fa-, gyógynövény- és erdőismeretre vonatkozó kérdés, de teljesíteni kellett légpuska lövészetben és íjászatban is. A vetélkedő végeztével az "Adrián és Márk Angyalai" névre keresztelt győztes csapat ültette el a tóparton az idei év fáját, egy vénic-szil csemetét. A szervezők ezt követően vendégül látták a versenyzőket. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában