közel 150 gyermek vett részt a programon

2023.05.10. 16:07

Madarak és fák napja a budafai arborétumban

Nyolc óvodából közel 150 gyermek vett részt azon a szabadtéri programon, amit a madarak és fák napja alkalmából szervezett a budafai arborétumba a Letenyén és környékén működő óvodák szakmai munkaközössége, valamint a letenyei Hóvirág Óvoda.

Gyuricza Ferenc

A letenyei Hóvirág Óvoda részben osztott csoportjaiból alakított csapat az arborétumban Fotó: Gyuricza Ferenc

A gyerekeket nem csupán kirándulni vitték el a virágzó arborétumba az óvodapedagógusok, hanem a botanikai kertben tett séta során egy természettel kapcsolatos feladatsort is összeállították számukra. Ennek során többek közt tojásgyűjtés, célbadobás, illetve madarakkal, fákkal, virágokkal kapcsolatos dalok éneklése is várt rájuk.  

- A természet megismertetése szerepel a nevelési célok között, ehhez pedig nagyszerű alkalmat kínál egy játékos vetélkedővel összekötött kirándulás, aminek csapatépítő jellege is van – mondta a kirándulás kapcsán Hermán Zsoltné Szunyogh Éva, a letenyei intézmény vezetője. – Vannak hasonló rendezvényeink, de ez a legnagyobb tömeget megmozgató program. Ilyenkor arra is lehetőség nyílik, hogy ne csak a térségben dolgozó pedagógusok, valamint a pedagógiai munkát segítők találkozzanak egymással, hanem maguk a gyerekek is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában