Társadalmi felelősségvállalás

2023.05.16. 14:00

Ismét adományoztak a vadászok, 1.4 millió forinttal segítettek a kórháznak

Negyedik alkalommal adományozott nagyobb összeget a társadalmi felelősségvállalás jegyében az Országos Jótékonysági Vadászati Nonprofit Kft.. a Zala Megyei Szent Rafael Kórház gyermekosztályának.

Arany Horváth Zsuzsa

Elöl Fejes László, dr. Gasztonyi Beáta, dr. Harmath Vera, mögöttük Székedli Bertold (Zalaegerszegi Gasztrokulturális Egyesület), Bali Zoltán és Molnár Marcell, a Zalaegerszegi Vadász Egyesület alelnöke

Fotó: Pezzetta Umberto

A kedd délelőtti ünnepélyes ceremónián a gyermekosztályon mutatták be a sajtónak azt az ultrahang-készülékhez kapcsolható új leolvasó fejet, amely 1,8 millió forintba kerül. A jótékony akció révén 1,4 millió forint jutott erre az eszközre, a különbözetet a gyermekosztály mellett működő alapítvány biztosította. A készülék a súlyos beteg gyermekek alacsony mélységű anatómiai képleteinek, ereknek, idegpályáknak az azonosítását végzi, így válik lehetővé a tartós antibiotikumos és folyadékterápiás kezelés. Erről dr. Harmath Vera, az osztály gyermekintenzív részlege főorvosa beszélt az egybegyűlteknek. A napi rutinmunkát tovább segítő adományt Dr. med. habil Gasztonyi Beáta PhD főigazgató köszönte meg, a város nevében pedig Bali Zoltán alpolgármester méltatta az adományozók karitatív tevékenységét.

Fejes László, az Országos Jótékonysági Vadászati Nonprofit Kft. ügyvezetője elmondta, 10 éve töretlenül végzik adományozási munkájukat, ezalatt 170 millió forintot adományoztak 23 gyógyító intézmény gyermekosztályának, így 286 új eszköz beszerzéséhez járultak hozzá, amelyek 113 ezer gyermek felépülését szolgálták. Tavaly 46,5 millió forint gyűlt össze a jellemzően december 27-én zajló gyűjtés és szervezés eredményeként, amihez közel ezer vadász és 200 önkéntes nyújtott segítséget. Köszönetet mondott a partnerségért a Zalaegerszegi Gasztrokulturális Egyesületnek és a Zalaegerszegi Vadász Egyesületnek, hozzátéve, ezzel példát szeretnének mutatni más szervezetnek. Az adományozási okiratot Fejes László nyújtotta át dr. Gasztonyi Beátának.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában