A megyeszékhely fejlesztéseiről is szó esett

2023.05.23. 15:30

Harmadszor indult falu- és tanyagondnoki képzés, ezúttal 27 fő részvételével

Zala Vármegye Önkormányzata szervezésében április közepén 27 fő részvételével indult a négy héten át tartó falu- és tanyagondnoki képzés. Kedden a megyeszékhely fejlesztéseiről is szó esett a Megyeházán.

Mozsár Eszter

Az előadás előtt Bali Zoltán alpolgármester és Pácsonyi Imre köszöntötte a jelenlévőket.

Fotó: Fehér Márk

Bali Zoltán alpolgármester prezentációjában Zalaegerszeg 2022-es év kihívásaira, azon belül az energiaválságra adott megoldásait ismertette. Mint mondta, ilyen esetben különösen fontos, hogy szakmai párbeszédet folytassanak a régió önkormányzatai, tájékoztassák egymást a tapasztalatokról. Az alpolgármester kitért a városban zajló idei fejlesztésekre is.

Portálunk érdeklődésére Pácsonyi Imre, a vármegyei közgyűlés alelnöke, a képzés szakmai vezetője elmondta: a jogszabályban leírtaknak megfelelően minden falugondnoknak a jogviszonya létesítését követő egy éven belül eredményesen el kell végeznie az alapképzést. A résztvevőknek az utolsó képzési napon kell leadniuk záródolgozataikat, amelyek szóbeli megvédése várhatóan 2023. június végén egy háromtagú bizottság előtt zajlik.

Bali Zoltán a város fejlesztéseit is ismertette. 
Fotó: Fehér Márk

Terepgyakorlaton vesznek részt négy zalai községben, emellett kommunikációs és szakmai, önismereti, valamint vezetéstechnikai tréning szerepel a tananyagban, illetve különféle intézményeket keresnek fel. A szakmai előadásokra többek között a megyei rendőr-főkapitányság, a mentőszolgálat, a Zalaegerszegi Tankerületi Központ, a Szociális- és Gyermekvédelmi Főigazgatóság, a megyei kórház, a civil központ, a gyermekjóléti központ, a megyei polgárőrség, a katasztrófavédelem és az NMI képviselőit kérték fel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában