Június végére fejeződik be

2023.05.24. 15:15

Energetikai korszerűsítés Zalalövőn

Június végére fejeződik be a zalalövői Salla Művelődési Központ és Könyvtár épületének energetikai korszerűsítése. A munkálatok részleteiről, illetve azok előrehaladtáról szerdán tartottak sajtótájékoztatót.

Gyuricza Ferenc

Papp Tamás (balról), Gyarmati Antal és Vigh László a felújítás alatt álló Salla Művelődési Központ és Könyvtár előtt

Fotó: Gyuricza Ferenc

Gyarmati Antal polgármester elmondta: a 2021-es Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében zajló felújításhoz közel maximális, vagyis mintegy 90 millió forintos pályázati támogatást nyert el a város, amihez az önkormányzat további tízmillió forintot tett hozzá, a fűtés korszerűsítése azonban így sem fért bele a projektbe, azt egy következő ütem során szándékoznak megvalósítani.  

Vigh László, a térség országgyűlési képviselője arról beszélt, hogy a jelenlegi helyzetben még jobban felértékelődik az energetikai korszerűsítés, mert az elszabadult energiaárak mellett most elsősorban arra kell törekedni, hogy minél kisebb költséggel tudják biztosítani az épületek fűtését, elektromos árammal történő ellátását. A képviselő szerint egyre inkább eszkalálódik a szomszédban zajló orosz-ukrán háború, ami értelemszerűen hatással van a gazdaságunkra is, ezért ma leginkább arra kell a forrásokat fordítani, hogy a meglévő intézményrendszert rentábilisan tudják működtetni.  

A beruházás részleteiről a kivitelező cég, a Vasi Bádogos Szolgáltató Kft. képviseletében jelen lévő Papp Tamás beszélt. Elmondta: a munkákat március közepén kezdték el a nyílászárók cseréjével, amit az épület homlokzatának, zárófödémének és a beépített tetőrészének szigetelése követet. Jelenleg a külső homlokzati szigetelésen dolgoznak, amivel várhatóan három héten belül készülnek el, ezután még akadálymentesítési feladatok várnak rájuk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában