Közös játék a szülőkkel

2023.05.25. 12:30

Családi napot tartottak a „Logi-Kuckó” tehetségműhely keretében a Hétszínvirág tagóvodában (videó)

A „Logi-Kuckó” tehetségműhely keretében a Hétszínvirág tagóvodában csütörtökön családi napot tartottak. A gyerekek a szüleikkel együtt próbálhattak ki számos új készségfejlesztő játékot.

Benedek Bálint

A nagykanizsai Hétszínvirág Tagóvodában a szülők a gyermekeikkel játszottak egy logikai projekt zárásán

Fotó: Szakony Attila

A tagóvoda nevelőközössége kiemelt figyelmet fordít az intézményben folyó tehetséggondozó munkára. Az intézmény tavaly a Nemzeti Tehetség Program speciális fejlesztést célzó programok támogatására benyújtott pályázatával 1 millió forinttal gazdagodott. A sikeres pályázatnak köszönhetően létrehozták a "Logi-Kuckó" logikai-matematikai tehetségműhelyet.

– Utóbbiban 30 órás munkaterv alapján heti rendszerességgel, 10 gyermek részvételével zajlottak a fejlesztőfoglalkozások játékos, érzelmi biztonságot nyújtó, támogató környezetben - mondta Gáspárné Hans Katalin tagóvoda-vezető. - A betervezett sokszínű, gondolkodásra késztető logikai és táblajátékok, padlórobotok hozzájárultak az új élmények, így a matematikai szemléletmód formálásához. A közös játék során fejlődött a gyerekek problémamegoldó készsége, kreativitása, logikus gondolkodása, kudarctűrő képessége. A sakkpalota meséjén keresztül, Polgár Judit programja alapján játékosan ismerkedtek meg a sakkfigurákkal, valamint a sakktáblával.

Hozzátette: a pályázati forrásból lehetőség nyílt az intézmény tárgyi eszközeinek bővítésére, valamint a szülőkkel közös élményprogramok megszervezésére. A családok elmélyültek a közös játékban, mely azt mutatja, hogy a projekt sikeresen zárult. Az óvodások az éves munkájukért személyre szóló ajándékot és oklevelet vehettek át a műhelyvezető óvodapedagógusoktól.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában