"Ki gépen száll fölébe, annak térkép e táj"

2023.05.02. 18:00

Becsehely és Letenye madártávlatból (galériával)

Benedek Bálint

Fotó: Ferinc Vince

"...Ki gépen száll fölébe, annak térkép e táj..." A jól ismert sor Radnóti Miklós Nem tudhatom... című verséből származik és tökéletesen illik Ferinc Vince sokszoros magyar bajnok és világbajnok ultrakönnyű repülőpilóta a magasból május elsején készített fotóihoz.

A fényképeket Becsehely és Letenye térségében készítette a pilóta, aki a becsehelyi Mura repülőtérről szállt fel egy MTO Sport típusú autogyroval egy rövid körre. Elmondta: a repülése nevezhető idénynyitónak is, bár az enyhe tél miatt szinte egész évben tudott repülni a sporttársaival együtt.

A Motoros Könnyűrepülő Sport Szövetség elnöki tisztségét is ellátó Ferinc Vince gőzerővel készül a június 9. és 11. közötti becsehelyi Mura Kupára, melyen a magyar könnyűrepülő mezőny tagjaira számítanak.

És hogy mi az autogyro? A merevszárnyú repülőkhöz hasonlóan működik. Légcsavar tolja, vagy húzza, de a felhajtóerőt a légellenállástól automatikusan pörgő (autorotáció) forgószárny biztosítja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában