Fenntarthatósági témahét

2023.05.04. 08:00

Papírgyűjtés és virágvásár a nagykanizsai Bolyai-iskolában

A nagykanizsai Bolyai-iskolában is megrendezték a fenntarthatósági témahetet, a gyerekeket a hét minden napján színes programok várták.

Benedek Bálint

Minden napra jutott valamilyen érdekes program, melyet a gyerekek értékeltek

Forrás: Bolyai-iskola

Hétfőn délelőtt papírgyűjtés, kedden virágvásár fogadta a kicsiket, nagyokat és felnőtteket. Szerdán az 5. és 6. osztályos tanulók közösen tisztították meg az iskola környékét a hulladéktól. Csütörtökön az alsósok egy órára birtokba vehették a Zrínyi-székhelyintézmény melletti Ságvári kertet, ahol nevelőik játékos feladatokat és vetélkedőket szerveztek számunkra. 

 

Talán a péntek délelőtt volt a legmozgalmasabb: a programok között egy újrahasznosítással kapcsolatos kiállítás megnyitója is szerepelt, amelyen a 4., 5., 6. és 7. osztályos tanulók munkáit mutatták be. Ezután két előadást hallgathattak meg a felső tagozatosok. Dr. Kucserka Tamás, a kanizsai Soós Ernő Kutató-Fejlesztő Központ tudományos munkatársa vezetésével a tengerek savanyodásának hatásaival foglalkoztak. Később az iskola két pedagógusa, Belákné Szarka Brigitta és Svélecz Nikolett a fenntarthatóságról és a szelektív hulladékgyűjtésről beszélt.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában