Bemutatták az elkészült fejlesztéseket

2023.04.25. 16:30

Zárásához érkezett az Energy Tour Lentiben

Zárásához érkezett a határtérségben az az energetikai témájú program, melyben magyar részről Lenti, Lovászi és Gosztola önkormányzata is részt vett.

Korosa Titanilla

A projektpartner-települések vezetői, b-j: Drazen Srpak, Balogh Ferenc, Gosztola polgármestere, Pámer Zoltán nemzetközi fejlesztési szakértő, Kovács Ferenc, Horváth László

Fotó: Korosa Titanilla

Kedden a Thermal Hotel Balance szállodában ismertették az Energy Tour-program partnerei az elkészült fejlesztéseket. Elhangzott, hogy kialakítottak egy tematikus túraútvonalat, melyen az említett települések és a horvát partner, Muraszerdahely érintésével megismerhetik a térség kőolajipari múltját, az alternatív energiák felhasználási lehetőségeit és a Föld törésvonalai mentén keletkezett földsugárzások jótékony hatásait.

Az útvonal egyik eleme a Lovásziban található légoltalmi pince, melynek megújították a szellőzőrendszerét és gépészetét, illetve egy interaktív kiállítást is berendeztek. Gosztolában felállítottak egy felújított olajfúrókutat és pihenőhelyet alakítottak ki. Lentiben, a lentiszombathelyi városrészben a régi iskola épületében és annak környezetében található bemutatóközpontban a megújuló energiaforrások modern felhasználásával ismerkedhet meg az érdeklődő, illetve kerékpáros pihenő létesült. Muraszerdahelyen az egykori olajbányászatnak emléket állító tematikus park, játszótér és interaktív kiállítás létesült.

Kijelöltek továbbá 40 kilométer hosszú kerékpáros útvonalat, mely mentén tíz turisztikai információs táblán ismerhetik meg az érdeklődők a térség történelmi és természeti látnivalóit.

A zárókonferencián a vezető partner, Lovászi polgármestere, Kovács Ferenc köszöntötte a megjelenteket, a program eredményeit mellette Horváth László, Lenti, Drazen Srpak, Muraszerdahely polgármestere és Gosztola részéről Balogh Bernadett mutatta be.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában