„Ki mondta, hogy nem tudod megváltoztatni a világot?”

2023.04.24. 15:30

Virágtartók lettek a csorba bögrékből Nagykanizsán

Az Örökös Zöld Óvoda címmel rendelkező Kertvárosi tagóvoda a Föld napjához kapcsolódva 7. alkalommal rendezte meg óvodásaik és családjaik számára a Csorba Bögre-Csoda Bögre elnevezésű programját.

Benedek Bálint

Csorba bögréből virágtartót készítettek a tagóvoda gyermekei

Forrás: ZH

A zöld jeles napok köré szervezett családi délutánjaik célja a szülők bevonása a környezettudatos magatartást alakító programjaikba, a minőségi időtöltés szorgalmazása. „Ki mondta, hogy nem tudod megváltoztatni a világot?” – ez a Föld napja mozgalom egyik jelmondata.

- Tagóvodánkban hiszünk abban, hogy ilyen irányú programjainkkal és mindennapi tevékenységünkkel már óvodáskorban szemléletet formálhatunk - fogalmazott Nagy Bernadett tagóvoda-vezető. - A Csorba Bögre-Csoda Bögre elnevezés egy fantázianév. A program célja, hogy az otthon feleslegessé vált, törött, csorba bögre egy beleültetett kis virággal új életet kapjon, ne váljon hulladékká. A virágokkal ünnepi díszbe öltözött az óvoda, így készülünk a közelgő anyák napjára. A virágok gondozása nemcsak ismereteket ad a gyerekek számára és magatartást formál, hanem esztétikai érzéküket is alakítja, a természethez való viszonyukat alakítja.

Az ültetést különböző már programok is kísérték. A óvodásoknak lehetősége volt többek között mobildíszt alkotni, vagy különböző újrahasznosított anyagból készült fejlesztőjáték segítségével gyakorolni a szelektív hulladékgyűjtést. A program végén az óvodások tenyérlenyomatával készítettek óriásplakátot.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában