Lecserélték az ajtókat, ablakokat

2023.04.03. 15:37

Új nyílászárók a tófeji sportcentrumban

Befejeződött a tófeji sportcentrumban található épületek felújításának első üteme. A Leader program keretében zajló beruházás során a sportöltöző, valamint az egykori tekepályából kialakított kondicionáló terem külső, már rossz állapotú nyílászáróit cserélték ki.

Gyuricza Ferenc

Horváth Zoltán, a kivitelező cég képviseletében Szente Gábor és Simon Zoltán ügyvezető, valamint Tóth Gábor sportegyesületi elnök az átadáson

Fotó: Gyuricza Ferenc

Mindez azt jelenti, hogy a két önkormányzati tulajdonban lévő épület összesen 43 darab új műanyag ablakot, illetve öt ajtót kapott – mondta az átadás kapcsán a község polgármestere. Horváth Zoltán azt is hozzátette: a közel hétmillió forintos beruházási költség 95 százalékát pályázati támogatásból tudták biztosítani, a településnek ennek köszönhetően mindössze öt százalékos önrészt kellett a munkálatokhoz hozzátennie.

– Mindkét épületet rendszeresen használjuk, hiszen a településünkön megyei III. osztályú labdarúgó csapat működik, de a kondicionáló terem iránt is nagy az érdeklődés – folytatta a polgármester. – A nyílászárók viszont az évek során annyira tönkrementek, hogy a cseréjük már időszerű volt. Már nem volt megfelelő a szigetelésük, nem tartották bent az épületben a hőt, ezáltal a költséghatékonyságuk sem volt megfelelő. A cseréjüket a Leader program keretében a Trió Egerszeg Kft. végezte el, kiváló minőségben.  

Horváth Zoltán úgy fogalmazott: a felújítási munkák ezzel még nem értek véget. Ugyancsak pályázati támogatással, és szintén a Leader program keretében a tetőhéjalások cseréjét szeretnék a következő ütemben megoldani. Jelenleg mindkét épületet pala fedi, ezt korszerűbb és tartósabb tetőcserépre szeretnék lecserélni.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában