Gyorsan kell jelentkezni

2023.04.05. 12:45

Tavaszi lelkigyakorlat Varga László püspök vezetésével

Meghívtál, hogy vízre lépjek – Teremtés – Új teremtés – Újrakezdés címmel háromnapos tavaszi lelkigyakorlatot tart május elején a kaposszentbenedeki Porta Pacis Központban a kaposvári egyházmegye főpásztora, Varga László püspök.

Gyuricza Ferenc

Varga László, a kaposvári egyházmegye püspöke

Fotó: Gyuricza Ferenc

A május 5-én, pénteken kezdődő programra már fogadják az érdeklődő hívek jelentkezését, ugyanis az azon való részvétel regisztrációhoz kötött. A lelkigyakorlatra 3 és 50 év közötti híveket várnak, de legfeljebb száz főt tudnak fogadni, s ebbe a létszámba a gyermekek is beletartoznak. A háromnapos program során összesen ötször (pénteken és vasárnap egy-egy alkalommal, szombaton háromszor) tartanak elmélkedést, ezeket minden esetben a püspök vezeti. A lelkigyakorlat során lesznek továbbá dicsőítések, csendes lelkigyakorlatok, szentmisék, esti közösségi rendezvények, valamint fakultatív programok is.  

A tavaszi lelkigyakorlatra való jelentkezés határideje április 15-e. Amennyiben a férőhelyek száma előbb elfogy, a később jelentkezők várólistára kerülnek, s ha lesznek lemondások, a várólistás jelentkezés sorrendjében tudnak helyet biztosítani a programra. 2023-ra még két további lelkigyakorlatot tervez a kaposvári egyházmegye Varga László püspök vezetésével, ezekre várhatóan augusztus 17. és 19., illetve október 6. és 8. között kerül sor, ugyancsak Kaposszentbenedeken.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában