Sokéves hagyomány

2023.04.23. 13:30

Süteményversenyt tartottak Gutorföldén (galéria)

Telfölkrémes répatorta, citromos-narancsos laktózmentes kuglóf, hagyományos lekváros piskótatekercs, valamint hájas lekváros pogácsa, kukoricaprósza és egy különlegesség is szerepelt a felhozatalban az idei süteményversenyen.

Korosa Titanilla

A különdíjas Natalia Grigoras (b), mellette Fercsák Lászlóné, aki átadta a díjakat

Fotó: Korosa Titanilla

Apró-, krémes és reformsütemény, torta, kelt és a gyerekeknek indított kategóriában lehetett nevezni a településen sokéves hagyománnyal rendelkező süteményversenyre. Ez alkalommal összesen 25 sós, vagy édes süteményt, pogácsát sütöttek a nevezők, voltak, akik több finomsággal jelentkeztek. Kóstolhatott a zsűri kétféle kelt tésztát, háromféle tortát, hat különböző krémes, nyolc apró- és két reformsüteményt, míg a gyermekeknek szóló kategóriának három nevezője volt.

Csordás Bence brownie-t sütött
Fotó: Korosa Titanilla

Minden kategóriában díjazták az első három helyezettet, akik konyhai eszközöket kaptak ajándékba. Az Együtt Gutorföldéért Egyesület tagsága különdíjat ajánlott fel, ezt a településre Ukrajnából érkezett Natalia Grigoras készítette. A nálunk nem ismert édesség alapja a forgácsfánk tésztájához hasonlít, a darabokra vágott, megsütött tésztát mézes-cukros szirupba forgatta, majd formázta és a szirupba forgatott magvakkal díszítette. Az édességet hazájában lakodalmakra, családi ünnepekre sütik.

A zsűri tagjai Tüske Lászlóné, Kásáné Tarsoly Ibolya idén is elismerően nyilatkoztak a versenyre nevezett süteményekről, mindegyik nagyon finom volt és a küllemre is adtak a háziasszonyok. Dicséretes továbbá, hogy a gyerekek is érdeklődnek, idén többen szerencsét próbáltak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában