Útnak indult lelkiség

2023.04.04. 12:30

Petriventére látogattak a zalai horvát fiatalok

A nagyböjti időben a zalai horvát fiatalokat gyalogos zarándoklatra hívta Zala Vármegyei Horvát Nemzetiségi Önkormányzat és Stipan Blažetin Horvát Művelődési Intézet.

Benedek Bálint

Az általános iskolások zarándoklata Petrivente értékeivel ismerkedett meg

Forrás: ZH

A horvát nyelvet oktató általános iskolák közül ezúttal a borsfai és tótszerdahelyi tanulók ismerkedhettek meg Petrivente, illetve a kápolna történetével, érdekességeivel. A gyalogos zarándoklat a falu szélénél kezdődött és a Nagyboldogasszonyi kápolnánál ért véget. Útközben horvát nyelvű imáktól, s egyházi énekektől volt hangos a település Kossuth utcája. Ezután következtek a középiskolások. A tinédzserek a "Kifeszített Szivárvány " imacsoport kezdeményezéséhez csatlakozva közel 10 kilométert tettek meg a horvát településeken. Első állomásuk a Tótszentmárton határában található Kálmán-hegy Oltalmazó kápolnájánál volt és a séta közben imádkozva érték el becsehelyi hegyen található fénykeresztet. Hogy fiatalokat mennyire meghatotta a zarándoklat szellemisége, mi sem bizonyítja jobban, hogy minden egyes stációnál vállalták az egyéni felolvasást. A iskolások szeretetlakomával, és persze kellő lelki feltöltődéssel zárták a zarándoklatot. Utóbbinak olyannyira híre ment, hogy a jövő évi alkalomra már jelentkeztek: Tótszerdahelyről, Tótszentmártonból, Nagykanizsáról, Murakeresztúrról és Újudvarról.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában