Felkészültek a szezonra

2023.04.15. 18:00

Motoros vezetéstechnikai tréninget tartottak Zalaegerszegen (galéria, videó)

Évek óta hagyomány, hogy a motoros szezon előtt vezetéstechnikai tréninget tartanak Zalaegerszegen. Szombaton az Alsóerdei Sport- és Élményparkban, valamint a VOLÁNBUSZ Zrt. műszaki telephelyén gyakorolhattak a résztvevők.

Mozsár Eszter

A bolygókerekes speciális motorkerékpárral a kanyarokban való közlekedést lehet jól megtanulni

Fotó: Mozsár Eszter

A változó intenzitású esős idő kevésbé kedvezett a rendezvénynek, a 150 regisztráltnak csupán negyede érkezett az egyébként jó hangulatú programra, amit 13. alkalommal szervezett a Zalai 76-os Motoros Egyesület a Zala Vármegyei Rendőr-főkapitánysággal és a Magyar Vöröskereszt Zala Megyei Szervezetével karöltve. A lebonyolításban a pókaszepetki és a zalakarosi polgárőrök motoros tagozatának tagjai segédkeztek.

Indulásra várnak a vasparipák a sport- és élményparkban
Fotós: Mozsár Eszter

Alsóerdőn a résztvevők szimulátoron gyakorolhatták az autópályán történő motoros közlekedést, „A” kategóriás, ötven kérdéses KRESZ-tesztet töltöttek ki, illetve elsősegély-oktatáson vettek részt.

Életmentő elsősegély bemutatót tart Preis Péter
Fotós: Mozsár Eszter

A telephelyen csúszós aszfalton folytatódott a tréning, ami kifejezetten a rossz időben való közlekedésre készítette fel a motorkerékpárosokat. A rendőrök felvezetése után motoros kormánymozdulatokat gyakoroltak (gyorsítás, lassítás, kikerülés, rénszarvas-teszt), valamint egy speciális, négykerekű motorkerékpárra is felülhettek a bátrabbak. Utóbbival a járműnek a kanyarokban való viselkedését lehet megtanulni, illetve azt, hogy ütközés előtt miként engedjük el a kerékpárt.

Horváth László, r. alezredes, a ZMRFK közlekedésrendészeti osztályának kiemelt baleset-megelőzési főelőadója arra hívta fel a figyelmet, hogy mindenki megfelelő szabványú bukósisakban, védőfelszerelésben és maximálisan biztonságos és felszerelt motorral közlekedjen. 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában