Határtalanul program

2023.04.05. 10:45

Erdélyben jártak a kanizsai diákok

A Bolyai-iskola hetedik évfolyamos diákjai Erdélyben jártak a Határtalanul program keretében. Az utazási élmények mellett a fiatalok rengeteg hasznos információval gazdagodtak.

Benedek Bálint

A hetedik évfolyamosok népes csapata a kolozsvári Mátyás-szobor előtt

Forrás: ZH

A Nagykanizsáról indult csapat az első két éjszakát Torockón töltötte, míg a harmadik éjszakát Déván, a Szent Ferenc Alapítvány szálláshelyén. Az út során számos izgalmas programon vettek részt. Az első napon Nagyváradra mentek, ahol megtekintették a székesegyházat és az Ady-múzeumot, majd a Királyhágón keresztül eljutottak a kalotaszegi kirakodóvásárra. Ezután torockói szállásukról továbbutaztak Kolozsvárra, ahol megnézték a Szent Mihály-templomot és Mátyás király szülőházát. Túráztak a Tordai-hasadékban, majd leereszkedtek a Tordai Sóbányába, elutaztak Nagyenyedre, ahol felkeresték a református kollégiumot és a vár romjait. Ezután Gyulafehérvárra mentek, ahol megnézték a fejedelmi palotát, a püspöki palotát és az érseki székesegyházat. Vajdahunyadon ellátogattak a Hunyadi-Bethlen kastélyba. Az éjszakát már Déván töltötte a népes csapat, itt megismerkedtek a Szent Ferenc Alapítvánnyal és "bevették a várat". Végül Marosillyére mentek, hogy meglátogassák Bethlen Gábor szülőhelyét, itt pedig egy rendhagyó történelemórán vettek részt a bolyais diákok. Nagyon élvezték a gyerekek és a tanárok is az erdélyi kirándulást.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában