Közgyűlés

2023.04.27. 18:00

Drágul a kóbor állatok befogása Nagykanizsán

Különösebb vitát nem hozott a csütörtöki közgyűlés, de számos napirendet, például az önkormányzat gazdasági társaságainak beszámolóját nem is tárgyalta a testület. A közgyűlés ugyanakkor egyetértett a gyepmesteri szolgáltatások díjainak emelésével, illetve a sánci városrészben egy gyalogátkelőhely kialakításával.

Pásztor András

A befogott állatok oltása is drágul

Fotó: Gergely Szilárd

A testület azért módosította az állattartás szabályairól szóló helyei rendeletet, mert a menhelyt működtető Élettér Állat- és Természetvédő Egyesület jelezte, hogy a gyepmesteri szolgáltatások díja már nem fedezi a költségeket, azokat 2016 óta nem emelte az önkormányzat. A módosítás értelmében az állatok gyepmester általi befogása kábítással vagy altatással az eddigi 8 ezer forintról 10 ezer forintra emelkedik, a befogott állatba transzponder (mikrochip) beültetésének díja 4 ezer forintról 6 ezer forintra emelkedik, a befogott állat veszettség elleni oltásának ára 4 ezer forintról ugyancsak 6 ezer forintra nő. Új tételként került beemelésre a veszélyes, agresszív állatok tartási  költsége, amelynek díját napi 2 ezer forintban állapították meg.

A testület szintén támogatta Szabó Szilárd (Fidesz) előterjesztését, melyben a képviselő egy gyalogátkelőhely létesítésére tett javaslatot a Besenyő utcai csomópont környezetében. A képviselő kifejtette: a városrészen halad át a 61-es elkerülő út, éppen ezért fontos lenne, hogy a gyalogosok és a kerékpárosok szabályosan át tudjanak menni az útszakaszon, jelenleg ugyanis erre nincs lehetőség. 10-15 millió forint között lenne a terveztetés és a kivitelezés költsége. Szabó Szilárd a tervezés költségeire az idei évi költségvetésben a tartalékkeretet jelölte meg forrásnak, amit el is fogadot a közgyűlés.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában