Népszerű úti cél

2023.04.10. 19:39

A változékony idő ellenére is népszerű volt a Balaton húsvétkor

sonline.hu

Illusztráció

Fotó: Kallus György / VG

Több tízezer látogatója volt a húsvéti hétvégén a balatoni vendéglátósoknak. Mindez nagymértékben hozzájárul ahhoz, éves szinten közel hárommillió vendégéjszakát töltsenek idén is a Balatonnál a turisták – nyilatkozta Fekete Tamás, a Balatoni Turizmus Szövetség alelnöke.

Az elmúlt napok tapasztalat az, hogy többnyire a családi programok és a kulináris élvezetek miatt érkeztek a legtöbben a Balatonra. Ugyanakkor éledezni látszik a sportturizmus is, főként a futók és kerékpárosok jelentek meg a régióban, a vitorlázók szerelmesei még nem jelentek meg nagyobb számmal.

A helyiek is örülnek az új fejlesztéseknek

Fekete Tamás úgy véli: idén főként a kerékpárosok miatt lesz majd élénkebb a turizmus. Néhány nappal ezelőtt például új bringás központ nyitottak meg Keszthelyen. Így már három helyen várják azokat a kerékpárosokat, akik már tavasszal is a Balatonon szeretnék tölteni szabadidejüket. Keddtől már Balatonföldváron, Balatonfürededen és Keszthelyen is modern épületeket vehetnek birtokba a bringás turisták, akik ezeken a helyeken klasszikus és elektromos kerékpárokat is bérelhetnek, vagy szervizelhetik a sajátjaikat, kisebb kiegészítőket vásárolhatnak, valamint információkat kaphatnak túráikhoz. 

A Balatoni Turizmus Szövetség szerint nem csak több bringás jön majd idén a régióba, de jóval többet is fognak tekerni az ide látogatók. Ez annak is köszönhető, hogy a BalatonBike365.hu oldalán olyan információkat érdekes túraútvonalakat is találnak már a bringások, amelyekről sokaknak eddig fogalmuk sem volt.

Hamarosan kezdődik a Nyitott Balaton akció, amelynek célja, hogy megmutassa a régió nem csak a nyári, fürdőzésre alkalmas időszakban jelenthet vonzó úti célt a turisták számára, hanem a tavaszi időszakban is képes olyan kínálatot biztosítani, amiért érdemes ide utazni. Ebben az időszakban legalább száz olyan programot is szerveznek majd, amelyeket akár kerékpárral is érdemes megközelíteni.

Forrás: sonline.hu

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában