Anyagias világ

2023.03.30. 13:00

Kiss Antal teológus tartott előadást Lentiben

A napokban Kiss Antal fejlesztéspolitikus, teológus, életvédő sportoló tartott előadást a városi könyvtárban Kendőzetlenül címmel. Beszélt pénzről, férfiakról, nőkről, sportról, hatalomról, pompáról - másként.

Korosa Titanilla

Kiss Antal előadás közben

Fotó: Korosa Titanilla / Zalai Hírlap

Az előadó elmondta, hogy a mai világban az értékeket elsősorban a pénz határozza meg, ezért is választotta figyelemfelhívásnak az alcímet Máté evangéliumából, miszerint „Sok pénznél jobb a több, ha még több, még jobb!”

– Előadásaimon arra törekszem, hogy a mai anyagias világban a valódi értékeket mutassam be, hisz a pénz mulandó dolog – mondta. – Rendszerint az emberek életében eljön a pillanat, mikor rájönnek, mik a valódi értékek, hiszen mindennek, így a pénznek, a hatalomnak, a pompának is van másik oldala. Gondolkodásomat a krisztusi evangélium határozza meg, mely a keresztény Európa alapja, amire érdemes alapozni az életünket. 

Fotós: Korosa Titanilla / Zalai Hírlap

Az esemény megrendezését a helyi Alkotás cégcsoport támogatta, s jótékonysági akció is kapcsolódott az előadáshoz. A vállalkozás által a résztvevők támogatói olvasójegyekkel járulhattak hozzá a könyvtár működéséhez, további előadások megtartásához, rendszeres foglalkozások szervezéséhez. Emellett olyan diákoknak ajánlhattak fel olvasójegyeket, akik már nem jutnak hozzá ingyen a könyvkölcsönzéshez szükséges igazolványhoz. Ezzel az akcióval is szerették volna közelebb hozni a fiatalságot az irodalomhoz és a kultúrához. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában