Beruházás

2023.03.28. 11:00

Jövő héten kezdődik a Teleki utca és a Platán sor víziközmű hálózatának felújítása Nagykanizsán

Április 3-án, a munkaterület átadásával megkezdődik a víziközmű hálózat rekonstrukciója a Teleki utcán és a Platán soron - hangzott el hétfőn a beruházással kapcsolatos lakossági fórumon a Vasemberházban.

Pásztor András

A beruházás érinti a régi víztoronynál található nyomásfokozó telep szivattyúinak cseréjét is

Fotó: Szakony Attila

Mint azt Czirákiné Pakulár Judit, a beruházás lebonyolításával megbízott, Városfejlesztő Kft. ügyvezetője elmondta: a két érintett területen azért vált szükségessé a hálózat rekonstrukciója, mert az elöregedett vezetékrendszer - van, ahol száz éves csövek vannak - heti rendszerességgel meghibásodott, előfordult, hogy a csőtörések miatt az egész utca víz alá került.

– Az önkormányzat pályázatot nyújtott be, melynek során a 300 millió forintos önerőhöz 640 millió forintos támogatást kapott a beruházáshoz – mondta az ügyvezető, aki hozzátette: a tervezői és kivitelezői feladatokkal a Szabadics Zrt-t és az Aquaprofit Zrt-t bízták meg.

Cziráliné Pakulár Judit, a projekt lebonyolításáért felelős Városfejlesztő Kft. ügyvezetője adott részletes tájékoztatást a beruházásról
Fotós: Pásztor András

Mint arról Horváth Szabolcs, a konzorcium projektvezető helyettese elmondta: a fejlesztés során megvalósul a Platán soron mintegy 500 méter hosszú ivóvízvezetékpár, valamint bekötővezetékek és szerelvények cseréje; a Teleki utcában mintegy 900 méter hosszú ivóvízvezetékpár, valamint bekötővezetékek és szerelvények cseréje; a Teleki és Hevesi Sándor utcai körforgalomnál lévő „régi” víztoronynál található nyomásfokozó telepen a szivattyúk cseréje.

– A munkaterület átadásra 2023. április 3-án kerül sor, ezután a forgalomtechnikai létesítmények kihelyezése kezdődik meg – jelezte Horváth Szabolcs. – A kivitelezés a két utcában párhuzamosan, és ütemekre bontva kerül megvalósításra, a Telek utca két külső forgalmi sávjának szakaszos lezárásra kell készülni, illetve az építési anyagok és a kitermelt föld is a munkaterületen lesz elhelyezve. A Teleki utca déli szakaszán a parkolás nem lesz biztosított. A Platán soron csak kisebb fennakadások lesznek, lezárás nem várható, mivel a kivitelezés alapvetően a járdát és a zöld területet érinti, ugyanakkor a járda melletti útszakaszon a parkolás nem lesz biztosított. Az érintett ingatlanok megközelítése és vezetékes ivóvíz ellátása biztosított lesz. Az esetleges és nem üzemzavarból adódó korlátozásokról a kivitelező előzetesen a helyszínen ad tájékoztatást az érintett ingatlanok tulajdonosai részére.

A két utca víziközmű rekonstrukciójának befejezését 2023. októberére tervezik. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában