Tudományos diákkör

2023.03.30. 10:00

A kutatómunka folyamatával ismerkedhettek középiskolások Nagykanizsán

A felsőoktatásban egyre fontosabb tudományos diákköri munka alapjaiba vezette be a minap a Batthyány Lajos Gimnázium és a Cserháti-technikum diákjait Balázsné dr. Lendvai Marietta, a Budapesti Gazdasági Egyetem (BGE) főiskolai docense.

Pásztor András

A diákok hasznos információkkal gyarapodtak

Fotó: ZH Archívum

Az előadó a tudományos munkára való ráhangolás mellett megismertette a diákokat a kutatómunka folyamatával, amelynek segítségével a középiskolások is be tudnak kapcsolódni a tudományos diákköri munkába.

Az előadás a kutatási kérdések megfogalmazásától, a témafeltevéstől vezette a diákok figyelmét a szakirodalom feldolgozásán át az értelmezés gyakorlatáig. Olyan fogalmakat ismertek meg a résztvevők, mint a kvantitatív és kvalitatív kutatási módszerek sajátosságai, a primer kutatás elmélete és a szekunder adatok feldolgozásának gyakorlata. Ismertetőt kaptak a tudományos írások felépítéséről, struktúrájuk kialakításáról.

Az előadás után a diákokkal folytatott beszélgetés során megerősítést nyert, hogy sokoldalúan használható, hasznos információk birtokába jutottak. A kapott impulzusok felkeltették érdeklődésüket a kutatómunka iránt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában