Közös imádság

2023.02.20. 14:57

Zalaegerszegi hálaadó szentmise a házasság hetén

A házasság hete programsorozat zárásaként hálaadó szentmisét tartottak vasárnap a megyeszékhelyen a kertvárosi Szűz Mária Szeplőtelen Szíve-plébániatemplomban.

ZH

Szervezők és résztvevők a hálaadó szentmisén, balról: Ladányi Ibolya, Kéry Henrietta, Vigh László, Vigh Lászlóné, dr. Varga Péter, Fliszár Károly, Orosz Ferencné, dr. Szabó László, Szabó-Hídvégi Orsolya, dr. Káldi Dávid

Forrás: ZH

A Fliszár Károly nyugalmazott főesperes-plébános atya által celebrált szertartáson közös imádságra várták a párokat a házasság szentségének megerősítő kegyelméért és Isten áldásáért, a még hitelesebb és hűségesebb keresztény életért.

A szentmisén Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos köszöntötte a párokat, majd záróbeszédében elmondta: a házasság Isten ajándéka és gondoskodása az ember számára, amelyben a felek megtapasztalhatják a feltétel nélküli szeretetet, a hűséget és az őszinte megbocsátás értékét a nekik rendelt társon keresztül. A házasságban egy férfi és egy nő saját elhatározásából elkötelezi magát, hogy egymás bátorítására, segítésére és védelmére törekszik egész életében.

A házasság hete országos programsorozat - amelynek fővédnöke Novák Katalin köztársasági elnök és férje, Veres István volt - bátorít minden olyan helyi kezdeményezést, amely hidat épít az adott közösség környezetében élő házaspárok és családok felé, amely segíti életüket, boldogulásukat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában