Csónakázó-tó bejárata mellett

2022.12.19. 16:00

Új, út menti keresztet adtak át Nagykanizsán

Újonnan elkészült út menti mészkőkereszt műszaki átadóját tartotta hétfőn a Csónakázó-tó bejárata melletti területen a Nagykanizsai Német Nemzetiségi Önkormányzat, melyen a polgármester is részt vett.

Benedek Bálint

A Csónakázó-tó bejáratához közel új mészkőkereszt várja a keresztény utazókat

Fotó: Szakony Attila

Képalá: A Csónakázó-tó bejáratához közel új mészkőkereszt várja a keresztény utazókat Fotó: Szakony Attila

Az eseményen megjelent Via Kanizsa Városüzemeltető Zrt. vezérigazgatóját, a főkertészt és az egyesület tagjait Lancsák József, a német nemzetiségi önkormányzat elnöke köszöntötte. Beszédében elmondta: a keresztények szép jelképe a kereszt, melynek méltó helye van az út mentén. Az utazók és a tavat meglátogató keresztény testvérek megpihenhetnek, virágot és mécset hozhatnak és imádkozhatnak.

- A legidőtállóbb mészkőkereszt állításának teljes költségvetése átlépte a három millió forintot, melyet a magyar kormány 650 ezer forinttal támogatta, ám az önkormányzat, a német nemzetiségi önkormányzat és több cég is jó ügy mellé állt - fűzte hozzá Lancsák József.

Balogh László polgármester is szólt az egybegyűltekhez. Kiemelte: advent idején különösen lélekmelegítő egy út menti kereszt átadása, melyből ebben a városban nagyon sok van, vagyis a keresztények számára fontos jelképet mindenki a magáénak érzi. 

A kereszt felszentelését és megáldását tavaszra tervezik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában