Karácsonyi forgalom

2022.12.23. 14:18

Nagy a tömeg a bevásárlóközpontoknál

Zalaegerszegen a város keleti kapujában lévő bevásárlóközpontoknál hatalmas a forgalom, zajlik a karácsonyi bevásárlás utolsó (előtti) felvonása.

Szabó Judit

Forrás: Szabó Judit

Pénteken kora délután csak néhány parkolóhely volt szabadon a Zala Parkban, az üzletekben sokan vásároltak. De addig eljutni sem volt könnyű: a belvárosból kifelé menet áll a kocsisor a Tesco-körforgalom előtt, és a szokásos jelenetek zajlottak: a rámenősebbek a belső sávban "kerülik" a sort, majd igyekeznek bekéretőzni a bal oldaliba, hogy mielőbb célba érjenek. Az autósok egy része türelmetlen és udvariatlan, karácsony ide vagy oda, nemcsak ezen a helyszínen.

Forrás: Szabó Judit

Ami a kínálatot illeti, az volt a benyomásom, hogy a Zala Parkban és Park Centerben is bőséges, talán túlzottan is az. Még mindig halomban állnak például a karácsonyi dekorációk, már akciósan árulják azokat, az egyik ruházati multinál pedig már most nagy leárazásokkal igyekeznek növelni a forgalmat, apasztani a készletet. A mobiltelefonoknál ennek ellenkezőjét láttam: hiába kerestem egy bizonyos típust, a polc szinte üresen állt. Aki most indul útnak, szánjon időt a bevásárlásra, az úton és jellemzően a pénztáraknál is tömegre kell számítani.

Forrás: Szabó Judit
Forrás: Szabó Judit

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában