Felújított üzlettel a közösségekért

2022.12.14. 15:30

Megújult Pölöskefő élelmiszerboltja

A Magyar falu program keretében a falusi kisbolt pályázaton nyert támogatásból, jelentős önerő felhasználásával újult meg nemrégiben a dél-zalai település élelmiszerboltja, melyet Nagy Bálint államtitkár is meglátogatott.

Benedek Bálint

Nagy Bálint, Csordás Attila és Szollár Norbert a település új éke, a felújított bolt előtt

Fotó: Szakony Attila

A település központjában régebben is működött élelmiszerbolt, ám mint azt Szollár Norbert polgármestertől megtudtuk: az évek során felújítási lehetőség híján fokozatosan romlott az épület állaga. Olyannyira, hogy végül az egyik önkormányzati épületben alakítottak ki egy helyiséget, ahol tovább működhetett az üzlet. Közben tulajdonosváltás történt, s 2020-ban a lehető legjobbkor érkezett a kormány mentőöve, miszerint korábban nem látott mértékű falusi boltfejlesztés indult országszerte.

- A bolt korábbi beszállítója, egy fityeházi vállalkozó, Csordás Attila látott lehetőséget a korábbi épület rendbetételében, s a nyertes pályázatból jelentős önerővel kiegészítve felújította azt - tette hozzá a településvezető. - Az önkormányzat maximálisan a jó ügy mellé állt, és most modern, minden igényt kielégítő szolgáltatás várja a helyi és környékbeli lakókat.

Nagy Bálint államtitkár gratulált a fejlesztéshez, mellyel a kormány amellett, hogy erősíti a közösségeket, a települések arculatát is jelentősen javítja. Szerinte a kisebb lélekszámú falvaknak szüksége van a találkozási pontra, egy helyre, ami maximálisan kiszolgálja az igényeiket. Vagyis eztán nem kell minden esetben a környékbeli városok áruházait látogatni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában