Szentmise

2022.12.25. 12:11

Isten népe sosincs egyedül

Gyuricza Ferenc

Aigner Géza plébános a letenyei Szentháromság templomban tartott éjféli misén

Fotó: Gyuricza Ferenc / Zalai Hírlap

Mindannyian azt szeretnénk, hogy az emberi gyengeségeket, hiányosságokat, gyarlóságokat tegye tisztává valami, és tegye életünket teljessé, ezért vágyunk a szívünk mélyén a fehér karácsonyra – kezdte szentbeszédét a letenyei Szentháromság templomban megtartott éjféli misén Aigner Géza plébános. A lelkipásztor szerint ezért vált a fehér az ünnep általános színévé, s ezért állunk az oltár előtt is fehérbe öltözve elsőáldozáskor, ezért lett fehér a keresztelő kising, a mennyasszonyi ruha, a ministránsok ruhája, valamint a papok alsó liturgikus ruhája, az alba is.

Fotós: Gyuricza Ferenc / Zalai Hírlap

Jézus születése kapcsán Aigner Géza úgy fogalmazott,  a Jóisten olyan világba küldte el Egyfiát, ahol az ember szükséget szenvedett, Küldetést adott nekünk is, arra lettünk hivatottak, hogy beteljesítsük a próféták szavait: ahol szomorúság van, oda örömet vigyünk.

A plébános az evangélium szavait idézve később arról beszélt, Jézus azért jött közünk, hogy megváltsa a világ bűneit. Nem erővel és hatalommal, hanem éppen ellenkezőleg, gyengédségével. Születésekor az Úr angyala a pásztoroknak mondottakon keresztül bátorítást is adott az embereknek: ne féljetek, hiszen Isten népe sosincs egyedül…

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában