Jótékonyság

2022.12.23. 16:00

Civilek főztek közösen a város lakóinak Zalalövőn

Hatodik alkalommal rendezték meg karácsonyi jótékonysági akciójukat a zalalövői civil szervezetek. A korábbi évek gyakorlatának megfelelően – közvetlenül az ünnep előtt – ezúttal is disznótoros húsos káposztát főztek, amit ajándékcsomag kíséretében szállítottak ki a városban élőknek.

Gyuricza Ferenc

A kihordásra váró ételt Páli Zoltán plébános áldotta és szentelte meg. Mellette, a kép jobb oldalán Járfás Ádám papnövendék, balról az akcióban részt vevő civil szervezetek tagjai

Fotó: Gyuricza Ferenc

Az akciót annak idején a Kerecsen Hagyományőrző és Kulturális Egyesület indította el, majd ahhoz a többi civil szervezet is csatlakozott. Idén annyiban változott a program, hogy már nem disznóvágással kötötték össze, hanem tőkehúst vásároltak, azt dolgozták fel, illetve a plébánia melletti területen abból készítették az egytálételt.

– A karácsonyi jótékonysági akció már hagyományosnak mondható program városunkban – mondta Gyarmati Antal polgármester, a Zalalövői Városszépítő és Környezetvédő Egyesület elnöke. – Idén 12 civil szervezet vesz részt benne, gyakorlatilag valamennyi olyan helyi egyesület vagy alapítvány, amely működőképesnek tekinthető. Támogatóként néhány magánszemély, illetve Zalalövő és Csöde önkormányzatai társultak még, utóbbi azért, mert az akció a kezdetektől kiterjed Csödére is.

A polgármester hozzátette, mintegy 120 adag étel készült, aminek kihordását hat egyesület tagjai vállalták. A rászorulók mellett a időskorúakhoz, egyedül élőkhöz is bekopogtatnak, vagyis azokhoz a személyekhez, akik vélhetően a karácsonyt egyedül töltik. Az étel mellett tartós élelmiszerekből összeállított, többek között étolajat, lisztet, cukrot, száraztésztát, dobozos üdítőt és szaloncukrot tartalmazó csomagot is visznek, valamint a Kerecsen Hagyományőrző és Kulturális Egyesület 2023. évi falinaptárát adják a felkeresett személyeknek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában