Kétnapos esemény

2022.12.15. 09:30

Borismereti kurzust szervez az egyesület

Népfőiskolai programsorozatot, kétnapos borismereti kurzust szervez január első hetének végére a közép-zalai településen működő Újhegyi Borbarátok Egyesülete. A program elméleti és gyakorlati ismereteket egyaránt érint.

Gyuricza Ferenc

Fotó: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap-archív

Minderről Kaj István, az egyesület elnöke, a település polgármestere tájékoztatta lapunkat. Mint mondotta: a program célja a modern borászathoz szükséges alapvető tudás megszerzése, illetve a borkultúra iránti pozitív attitűd elmélyítésének elősegítése. A kurzusnak a község kultúrháza ad helyet. Január 6-án, pénteken délelőtt Magyarország borvidékeiről, a hazai szőlőtermesztés és borászat történetéről kapnak átfogó ismereteket a résztvevők, majd a fehér- és rozéborok kóstolásával és jellemzésével folytatódik a kurzus, amit délután a vörösborok hasonló ismerete és a borbírálatok alapjainak, pontozási rendszereinek bemutatása követ. Másnap a borbetegségek, borhibák megelőzése és kezelése lesz a fő téma, ennek során beteg, hibás borok érzékszervi vizsgálatára is lehetőséget biztosítanak a szervezők.  

Kaj István mindemellett szólt arról is, hogy ez évben sem feledkeznek meg a már hagyománnyá vált „sétáló kóstoló” rendezvényükről, előzetes regisztráció után december 28-án, szerdán várják majd a község melletti dombháton található birtokokra az új borok iránt érdeklődőket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában