Karácsonyváró

2022.12.14. 13:00

Advent Alsónemesapátiban – ünnepre hangolódtak a népművészekkel

Karácsonyváró adventi programot szerveztek a hétvégén az alsónemesapáti Bodza-tanyán. A tervek szerint a farsangot hasonló módon ünnepelnék a népművészek és a helyiek.

Mozsár Eszter

Adventi gyertyagyújtás a Bodza-tanyán

Nagy siker koronázta az első adventi összejövetelt, amit a Zala Megyei Népművészeti Egyesület, a SZÉF Kulturális és Népművészeti Egyesület, valamint az alsónemesapáti Harangláb Kulturális és Faluszépítő Egyesület szervezett, tájékoztatta szerkesztőségünket Devecz Zsuzsa, a ZMNE elnöke.

A Csádé zenekar és a SZÉF Mentorprogram mentoráltjai adtak műsort

A családokat kézműves foglalkozások várták, emellett a gasztronómia és a népzene is helyet kapott a bensőséges találkozón, valamint moldvai lépéseket tanulhattak a résztvevők. „Vígan zengjetek citerák…” címmel a Csádé zenekar adott ünnepi koncertet. A program egész ideje alatt termelői piac, szeretetvásár, sült gesztenye, forralt bor és sok sütemény várta a betérőket. A népművészek mellett a SZÉF Mentorprogram mentoráltjai, a Bibrics Táncegyüttes és néptáncpedagógusai működtek közre.

Szalma karácsonyfadíszek és méhviaszgyertyák készültek a kézműves foglalkozáson

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában