Közösségépítés finomságokkal

2022.11.28. 12:30

Süteményversenyt rendeztek Zalabaksán

Az elmúlt hétvégén szombaton tartották a második alkalommal meghirdetett Zalabaksa finomsága süteménysütő felhívás értékelését és eredményhirdetését a művelődési házban.

Korosa Titanilla

48 féle finomságot kóstolhattak az eredményhirdetés végén a jelenlévők

Forrás: Korosa Titanilla / Zalai Hírlap

A felhívásra édes és sós süteményekkel, pogácsákkal lehetett nevezni egyéniben vagy csapatban. A szervezők részéről Kámán Lajos önkormányzati képviselő, falugondnok elmondta, hogy hagyományőrző céllal hirdették meg tavaly a süteménysütést, mely kedvező fogadtatásra talált. Az idősebbek és a fiatalabb korosztály tagjai egyaránt csatlakoztak, a hölgyek mellett a helyi férfiak is képviseltették magukat, egyikük tortával rukkolt elő. Idén 48 féle süteményt kóstolhatott a zsűri és a közönség, ebből 40 volt az édes és 8 a sós fajta. Hozzátette, hogy egy ilyen program a falu közösségét összehozza, szükség is arra, hogy legyen hol találkozni, beszélgetni egymással. A tervek szerint folytatása következik a sütemények mustrájának, bíznak benne, hogy megmarad a lendület. 

Kámán Lajos (középen) értékelt, balról Horváth Ottó, jobbra Orosz Alexandra, és a zsűri tagjai Tánczosné Mánfai Csilla, lenti család-és gyermekjóléti központ vezetője és Goldfinger Tünde szakmai vezető
Forrás: Korosa Titanilla / Zalai Hírlap

Győztest nem hirdettek, mindenki dicséretet, emléklapot és ajándékot kapott. A zsűri elnöke Orosz Alexandra a lenti Rokokó Cukrászda cukrásza és tulajdonosa az értékeléskor örömét fejezte ki, hogy ennyien neveztek a felhívásra, idén a klasszikus sütemények domináltak: készült például zserbó, muffin, habroló, de "mindenmentes" édesség is, jól sikerült a pizzás csiga, érdekes volt a kamillás torta, de mindegyik finomság elnyerte a zsűri tagjainak tetszését. 

A legifjabb résztvevő a 7 éves Csillag Diána volt, aki mézeskalácsot készített
Forrás: Korosa Titanilla / Zalai Hírlap

Az eredményhirdetésen Horváth Ottó polgármester köszöntötte a versenyzőket, megjelenteket, megköszönte a részvételt, a szervezők munkáját és reményét fejezte ki, hogy valóban hagyománnyá válik ez az esemény, melynek közösségteremtő ereje is van. 

A rendezvény végére már csak a kóstolás maradt. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában