Rendezték az elburjánzott növényzetet is

2022.11.08. 18:00

Járdafelújítás a zalaegerszegi Göcseji úton - lakossági hozzájárulással

Elkészült a Göcseji utca 49. számú társasház körüli járda felújítása és bővítése, s rendezték az elburjánzott növényzetet is. Kedden Bognár Ákos, a térség önkormányzati képviselője a helyszínen beszélt a sajtónak a munkálatokról.

Arany Horváth Zsuzsa

Bognár Ákos a sajtótájékoztatón

Fotó: Pezzetta Umberto

Zalaegerszeg önkormányzata már 2021-ben megkezdte a tízemeletes épület körüli rossz minőségi gyalogutak felújítását, amikor decemberben a lakók jelezték, a déli oldali, beton burkolóelemekből létesített, a parkolóhoz vezető járdát és az épület körüli védjárdát is szeretnék bevonni a felújításba, úgy, hogy maguk is hozzájárulnak a költségekhez, így a munkálatokat végző ZALA-MÜLLEX Hulladékgazdálkodási és Környezetvédelmi Kft.-vel újabb szerződést kötött az önkormányzat. A felújításkor 3 és 6 méter közötti szélességben 230 négyzetméternyi felületen az alépítmény javítását követően AC4 minőségű sétányaszfalt felülettel látták el a szóban forgó járdaszakaszt, 84 négyzetméteren az elvadult növényzet helyett füvesítettek. 

Az épület déli oldalán a kerti szegélyezést és alépítményi munkákat követően 22,5 méter hosszban 1 és 1,60 méter szélességben sétányaszfalt záró réteget raktak le a szakemberek. Két, elhelyezkedésük és állapotuk miatt veszélyes fát is kivágtak. 

A kivitelezési munka meghaladta az 5,50 millió forintot, ehhez a déli oldali járdának a felújításához 509.096 forinttal a társasház is hozzájárult, tájékoztatott Bognár Ákos.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában