Kínálat

2022.11.18. 08:30

A hétvége zalai programjai

ZH

Szombaton 15 és 18 óra között papagájkiállítás várja az érdeklődőket Zalaegerszegen, a Keresztury VMK-ban. Képünk az idén tavaszi hasonló programon készült Fotó: ZH-Archívum

Ferences jótékonyság

A zalaegerszegi ferences plébánia karitászcsoportja jótékonysági műsort tart az olai templomban vasárnap 15 órától. Fellép a gellénházi Szent István-plébánia kórusa, a Pálóczi Horváth Ádám Alapfokú Művészeti Iskola tanárainak régizene-együttese, Czegő Teréz színművész, Bujtor Anita magánénekes, a Verő család egyházzenei együttese, valamint Sziráki Péter és a Rád találtam dicsőítő csoport. A program ingyenes, a befolyt adományokból a plébánia környezetében élő szegény sorsú családoknak segítenek.

Hölgyklub

Pénteken 17 órától a Honvéd Kaszinóban tartja 20 éves jubileumi ünnepségét a nagykanizsai intézményben működő Hölgyklub. A rendezvényen köszöntőt Halmos Ildikó, a művelődési ház igazgatója, ünnepi beszédet Balogh László polgármester mond. A szervezetet Papp Ferenc, a klub alapító pártoló tagja méltatja.

Emlékülés

Festetics (II.) Tasziló-emlékülést rendeznek Keszthelyen, a Georgikon D épületében ma 10 órától. Előadás hangzik el többek között a lótenyésztésről, a lóágazat helyzetéről s a fenékpusztai majorság rekonstrukciójáról is.

Kiállítás

A Kanizsai Kulturális Központban ma 17.30-kor Domina Zsóka Kép-más – Más-kép című önálló kiállítását nyitják meg.

Kedvenc könyvek

Kedvenc könyveikről beszélget ma 16.30-tól Kocsondiné Eisenkorb Györgyi igazgatóhelyettes a keszthelyi Fejér György-könyvtárban Mohácsi Balázs íróval és Schuller Mária textilművésszel. A programot borkóstoló zárja.

Mosolyőrzés

Szombaton 10 órától a nagykanizsai Halis-könyvtárban a Napfény Rákbetegek és Hozzátartozóik Egyesülete szervezésében dr. Ra­dánovics-Nagy Dániel fogorvos tart előadást

Mosolyőrző DentAElixír – avagy utazás a száj­üregem körül címmel.

Jótékonysági bál

Jótékonysági bált rendez a keszthelyi Kis Szent Teréz-­bazilika ma 19 órától a Hotel Helikonban. Az esten dr. Udvardy György veszprémi érsek köszönti a vendégeket, s fellép a Nagyváthy Néptáncegyüttes, valamint a VOX Carmeli. A bálon a Silver Band játszik.

Rajzfilmünnep

Az Országos rajzfilmünnep idén a 65 éves Pannónia Film­stúdió és Jankovics Marcell életműve előtt tiszteleg. Ennek keretében Keszthelyen szombaton 10 órától a Balaton Színházban látható lesz többek között A kiskakas gyémánt félkrajcárja és A telhetetlen méhecske, majd 16 órától az Ének a csodaszarvasról című alkotás. A közönséget teadélután (benne játszóház és arcfestés) is várja.

Kórustalálkozó

Szombaton 17 órától a sze­petneki nemzetiségi önkormányzat szervezésében 16. alkalommal lesz horvát kórusok találkozója a Királyi Pál Óvoda tornatermében. A vendégeket köszönti Markács Zoltán, a szepetneki és Vargovics Józsefné, a megyei horvát önkormányzat elnöke.

Emlékséta

Nagy Szent Erzsébet és az Árpád-házi szentek előtt tisztelegnek szombaton 10 órától Keszthelyen. A városi KÉSZ-csoport által szervezett emlékséta a Fő téri templomtól a Szent Erzsébet térig tart.

Színház

Szombaton 16 órától a pati faluházban a Déryné-program keretében láthatja a közönség a Csavar Színház előadásában Arany János A nagyidai cigányok című darabját.

Néptáncok, népdalok

Nován szombaton 19 órától táncház lesz, közreműködik a Csádé zenekar, illetve Rácz Petra és Lipusz András néptáncoktatók. Szombaton és vasárnap néptánctábort is rendeznek a faluban, s a hétvége első napján népzenei kurzusokra is várja a téma iránt érdeklődőket a SZÉF Kulturális és Népművészeti Egyesület, valamint a Csádé zenekar.

Termelői piac

Szombaton 8 és 12 óra között Újudvaron termelői piac és kézműves vásár lesz a templom melletti fedett piactéren.

Kolbászoló

Szombaton disznótoros és kolbásztöltő verseny lesz Vonyarcvashegyen. A rendezvénytéren 9 órakor disznó­vágás-­bemutató kezdődik, 10 órakor indul a Kolbászoló. A kulturális programban 14 órától fellép az Irigy Hónaljmirigy, 18 órától a Delta zenekar, majd DJ Szunyog érkezik.

Avató

Nagykanizsán szombaton 11 órakor avatják a kiskanizsai plébánia felújított közösségi házát. Beszédet mond Cseresnyés Péter országgyűlési képviselő, Balogh László polgármester, Dénes Sándor önkormányzati képviselő és Nagy Vendel apát-plébános.

Kórusjubileum

Fennállásának 35. évfordulóját ünnepli szombaton a keszthelyi Kis Szent Teréz Kórus a karmelita bazilikában. A 18 órakor kezdődő szentmise utáni gálakoncerten a házigazdák mellett fellép a keszthelyi Helikon és a tapolcai Katolikus kórus, valamint a zalaapáti Capella énekegyüttes. Ezután kiállítás nyílik a Kis Szent Teréz Kórus múltját felidéző képekből, kottákból.

Szentelés

Vasárnap 16 órakor szenteli fel Varga László püspök Bocskán a felújított templomot.

Karácsonyváró

A murarátkai művelődési házban pénteken 16 órától karácsonyváró kézműves-foglalkozást tartanak: ajtókoszorúk, asztali díszek, karácsonyi dekorációk készülhetnek.

Koncertek

Zalaegerszegen, a VMK Cafféban pénteken 20 órától a szombathelyi Red Rockets, majd a felvidéki Rómeó Vérzik ad koncertet. A Kereszt­ury VMK-ban szombaton este 8-tól a Lord játszik, előzenekar a Pair o’ Dice.

Horgászverseny

Muraszemenyén szombaton rendezik meg a II. Alsószemenyei Öreg-tó Pergető Horgászversenyt. Az egész napos program 6.30-kor kezdődik a regisztrációval, a kétfordulós verseny 7.15 órakor startol el, az eredményhirdetést várhatóan 16 órakor tartják.

Egészségnap

Csörnyeföldön szombaton egészségnapot tart a helyi Szabadidő és Kulturális Egyesület. A faluházban a gyerekeket 13.30-tól játékos foglalkozások várják, a felnőtteknek szóló rész 15 órakor kezdődik.  

Szépkorúak köszöntése

A baktüttösi önkormányzat szombaton 15.30-tól tartja meg a kultúrotthonban a helyi szépkorúak napját. A köszöntők után a népszerű mulattató énekes, Csocsesz mutatja be műsorát.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában