Magyar sport

2022.10.04. 00:01

Zalai Prima Díj 2022 – Bemutatjuk Miszory Béla Károlyt

Miszory Béla vívással kapcsolatos múltja Zalaegerszegen, mint alapító tag, 1968. március 18-án, a Zalaegerszegi Dózsa Sportegyesületnél kezdődött.

Eleinte, mint aktív versenyző, majd mint segédedző, 1978-tól mint edző tevékenykedett. 1991-től 2006-ig a Dózsa jogutódjaként létrejött Zalaegerszegi Vívó Egyletet elnökeként és 1991-től a mai napig a Zala Megyei Vívó Szövetség elnökeként végzi munkáját. Pályafutása alatt számos rangos, hazai és nemzetközi kadett, junior és felnőtt tőr verseny, világkupa és 2005-ben a legrangosabb, a Vívó Európa Bajnokság került megrendezésre. A Zalaegerszegi Sportcsarnok falán megjelenített 18 legrangosabb városi sportesemény közül 10 az Ő irányítása alatt szervezett vívóversenyt hirdeti, melyre méltán lehet büszke. 2018-ban ismét történelmet írt a mozgássérültek sportolási lehetőségeinek kerekesszékes vívással való kibővítésével a megyében. Az országban egyedülálló módon létrehozott egy jelenleg 9 fős kerekesszékes vívócsapatot. Energiái kifogyhatatlanok. A mozgássérült csapata mosolyából, derűjéből mindig erőt merít és rendületlenül keresi a lehetőségeket, a támogatókat, mellyel új távlatokat nyithat védencei életében. A szakma képviselőjeként országos elismertségre tett szert, embersége, pozitív életszemlélete példaértékű, nemcsak sportolók, hanem kollégái körében is.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában