Kitüntetés

2022.10.13. 20:00

Pedagógusokat köszöntöttek Zalaegerszegen

Az, hogy az iskola és benne a tanár milyen volt, csak évekkel az iskola elvégzése után kezd kiderülni. A tanár sokszor nem is tudja, mikor hat igazán a növendékre. Egy gesztussal, egy szóval, egy odavetett tréfás félmondattal, de ez a hatás egész életre is szólhat.

Arany Gábor

Vigh László és Balaicz Zoltán a rubin díszokleveles pedagógusokkal: Lakics Albertné, (balról) Pankasz Istvánné, Kerese Lászlóné.

Fotó: Arany Gábor

Németh László gondolatait Balaicz Zoltán polgármester, a városi idősügyi tanács elnöke idézte fel, amikor csütörtökön a városi hangverseny- és kiállítóteremben rendezett ünnepségen a díszoklevél kitüntetésben részesülő pedagógusokat köszöntötték.

Minden pedagógust köszönet illet, aki az egész életét annak szentelte, hogy tanítson, neveljen. Ezt Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos fogalmazta meg. Az ország fejlődésében, az elért eredményeinkben ott van a pedagógusok munkája is, mondta.

Az idősek hónapja hónapja alkalmából megtartott ünnepségen huszonnégy díszoklevelet nyújtottak át. Az 50 éve diplomázottak közül nyolcan vettek át arany díszoklevelet: Csiszár Mária, Sándorfi Györgyné, Tarjánné dr. Szabó Zsuzsanna, Pintér Györgyike Magdolna, Módiné Kovács Mária, Móroczné Vass Dorottya, Márton Tiborné,Tóth Tibor Imre.

A 65 évvel ezelőtt a pályára lépett pedagógusok közül vas díszoklevelet tizenhárman kaptak: Bognár Istvánné,Vincze Józsefné, Sáfárné Király Anna Klára, Kovács Pálné, Benedek Béláné, Cuba Béláné, Darabos Gézáné, Hegyi Lajosné, Janzsó Éva Erzsébet, Kellermann Lászlóné, dr. Radnóti Béláné, Varga Sándorné, Salamon Sándor. A 70 éve megszerzett diploma után járó rubin díszoklevélben három pedagógus részesült:  Kerese Lászlóné, Lakics Albertné, Pankasz Istvánné.

Az ünnepségen köszöntöttek három nyugállományba vonuló óvodapedagógust. ez alkalomból Szőkéné Szente Julia, Levoltné Simon Anikó, valamint Illésné Szekeres Eleonóra belügyminisztériumi elismerést, a Pedagógus Szolgálati Emlékérmet vehetett át.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában