Lakossági igényeket vettek figyelembe

2022.10.24. 17:30

Parkolók készültek a Kertvárosban

A Kovács Károly Városépítő Program keretében bruttó 43 millió forintból újabb parkolókat létesítettek több helyszínen a zalaegerszegi Kertvárosban. A legújabb fejlesztéseket sajtótájékoztatón ismertették hétfőn.

Mozsár Eszter

Új parkolók a Bodza lakópark előtt. Felvételünkön Szak Tibor út- és közműépítési csoportvezető, Orosz Ferencné és Balaicz Zoltán.

Fotó: Pezzetta umberto

A lakossági igények alapján Orosz Ferencné önkormányzati képviselő kezdeményezte a beruházásokat. Ennek köszönhetően a Hegyalja utca 29. szám alatti társasház környezetében négy térköves parkolóhelyet alakítottak ki, az oda vezető utat 40 méteren leaszfaltozták. A Babits utcában három térköves parkolóhely épült közlekedőúttal és új csapadékvíz-elvezetővel. A Nemzetőr utca déli részének végén pedig újabb hat térköves várakozóhelyet építettek, a kivitelező mindhárom esetben a Szabadics Zrt.-Horváth-Ép Kft. konzorcium volt.  

A városban húsz év alatt megkétszereződött a gépjármű-forgalom, így elengedhetetlenek ezek a fejlesztések, hangzott el a sajtótájékoztatón.

Orosz Ferencné érdeklődésünkre elmondta, a Kertvárosban sok éve küzdenek parkolási gondokkal. Több olyan család van, amely két vagy három autóval rendelkezik. A műszaki osztállyal áttekintették a területet, s találtak olyan helyeket, amelyek parkolóvá alakítása kevésbé érinti a közműveket. Külön kérés volt, hogy a Bodza lakópark környékén mindenképpen legyen parkoló, hogy a Bodza és a Cinke utcából lefelé érkezők ne a várakozó autókat kerülgessék, elkerüljék télen a megcsúszást. A képviselő hozzátette, az Eötvös József Általános Iskola környezetében hétfőn elkezdődött egy K+R típusú parkoló építése, így a reggeli és délutáni csúcsforgalomban biztonságosabb lesz a közlekedés az intézmény előtt. A beruházás várhatóan 2-3 héten belül elkészül.

Balaicz Zoltán polgármester ezt kiegészítve elmondta, a program az arányos városfejlesztés jegyében zajlik. A Kertvárosban az elmúlt évben egymás után épültek a családi és társasházak, lakóparkok, a megfiatalodó városrészt sokan választják otthonuknak. A lakótelep közelében különösen fontos tehát a megfelelő számú parkoló. A Kovács Károly Városépítő Programban napjainkig 16 helyszínen 167 új várakozóhely épült, emellett 72 parkolót újítottak fel. Zalaegerszegen év végéig további 50 új parkolóhelyet létesítenek. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában