7-12. évfolyamos tanulók nevezését várják

2022.10.27. 09:30

Már lehet jelentkezni a legendás kanizsai kémiatanárról elvezett verseny online fordulóira

A nagykanizsai Soós Természettudományi Tehetségműhely, a Batthyány-gimnáziummal közösen az idén ismét meghirdette Szebenyi Mária Kémia Emlékversenyt.

Benedek Bálint

Forrás: Illusztráció / Pixabay

Szebenyi Mária Somogyszentmiklóson született. első diplomáját a Pécsi Tanárképző Főiskolán szerezte 1964-ben matematika-kémia-műszaki ismeretek szakon, majd a Debreceni Egyetemen középiskolai kémia tanári diplomát szerezett. Pedagógusi pályája, munkássága teljes egészében az egykori Landler Jenő, jelenleg Batthyány-gimnáziumhoz kötődik. Itt kezdte hivatását 1964-ben és innen vonult nyugállományba 1997-ben. Szakmai életútja is itt teljesedett ki, tanárként, osztályfőnökként és tagozatvezetőként megszerzett tapasztalatait 1977-től mint igazgatóként is kamatoztathatta 3 cikluson keresztül. 2015. augusztus 19-én, életének 74. évében, hosszan tartó betegség után hunyt el.

A legendás pedagógusról elnevezett viadalt 2018 óta tartják meg, bár kezdetben csak Zalából jelentkeztek rá, majd a határokon túli intézményekből is jelentkeztek. A versenyre a 7-12. évfolyamos tanulók nevezését várják a szervezők. A jelentkezni a www.tehetsegpont.sooswrc.hu holnapon található jelentkezési lap kitöltésével lehet. A versenyfeladatokat havi szinten hirdetik ki évfolyamonként 4 hónapon keresztül. A feladatlapok az előbb említett honlapról a regisztrált felhasználók számára Classroom felületen lesznek elérhetők, ahova a versenyfeladatot készítő tanár e-mail cím alapján hívja meg a tanulót. A verseny 5 fordulóból áll, melyből 4 online formában, a tesztlapok letöltésével, megoldásával és kitöltött feladatlapok visszatöltésével (kép formátum, vagy pdf) történik. A következő fordulóra még december 21-ig lehet nevezni. A kitöltött feladatlapokat minden esetben a megadott határidőig lehet feltölteni, melyre a megadott határidő lejárata után nem lesz lehetőség.  

A feladatok összeállításában Martonné Pálfalvi Katalin, Csörgicsné Balogh Edit, Májer Anita, Némethné Gecse Orsolya és Tölgyesné Kovács Katalin vesz részt. A feladatok lektorálását is elvégzik. Gerencsérné Dr. Berta Renáta, a Soós Ernő KFK Víztechnológiai Kutatócsoport főigazgató-helyettese az összekötő kapocs a rendszerben. Kolléganője, Virthné Kemes Klára az utolsó forduló laborfeladatainak előkészítésében vesz részt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában