Energiaválság

2022.10.07. 15:43

Január 1. után is nyitva marad a színház és a bábszínház Zalaegerszegen

Erről tett közzé Facebook-posztot pénteken Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere.

ZH

Balaicz Zoltán

Forrás: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap

Mint írta: az energiaválság megoldására Zalaegerszeg önkormányzata is elkezdte kidolgozni a takarékossági intézkedési terveket. Folyamatosan, naponta tárgyalnak minden önkormányzati intézményvezetővel és cégvezetővel. 

"A megbeszélések rendkívül korrekt hangnemben, a közös megoldások megtalálására és a kölcsönösen előnyös helyzetek kialakítására koncentrálva zajlanak, azt a fő célt szem előtt tartva, hogy mind az 1800 önkormányzati dolgozó állását megőrizzük és senkinek se szűnjön meg a munkahelye" írta Balaicz Zoltán.

Megemlítette, hogy több város bejelentette már, hogy a nehézségek miatt átmenetileg, a téli hónapokra be kell zárni a színházak, bábszínházak épületeit. Zalaegerszeg vezetése ugyanakkor az elmúlt napokban eredményes egyeztetéseket folytatott a színházigazgatókkal. Abban állapodtak meg, hogy a Hevesi Sándor Színház és a Griff Bábszínház idén őszre, télre és a 2023-as év első hónapjaira sűríti össze az évadra tervezett valamennyi előadását. A húsvéti ünnepekhez kapcsolódó szünet után, 2023. április 22-én az utolsó előadással le is zárul a 2022/2023-as évad.

2023. április 23-tól egészen október elejéig egyáltalán nem használják majd a társulatok a nagyszínpadot (tehát az ott szükséges teljes technikai eszközrendszert, világítást, hangosítást, stb.). Ezzel majdnem fél évnyi energiafelhasználást spórolnak meg, ugyanakkor nem sérül az évad és előadások sem maradnak el. Természetesen a színház és a bábszínház vezetése és valamennyi dolgozója szigorúan betartja majd az egyéb takarékossági intézkedéseket és erre kérnek minden színházlátogatót is, közölte a polgármester, aki arra biztatott mindenkit, hogy vásároljon bérleteket, menjen el az előadásokra, ezzel is járuljon hozzá a színház és a bábszínház folyamatos működéséhez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában