A duális képzésben résztvevők adminisztrációját segítik

2022.10.20. 18:30

Információs nap a Kamarák Házában, Zalaegerszegen

A duális képzőhelyek, vállalkozások és intézmények résztvevőinek tartottak tájékoztatást a KRÉTA duális modulról csütörtökön Zalaegerszegen. A Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara rendezvényén a tapasztalataikat is megoszthatták a résztvevők.

Szabó Zoltán a rendszer működtetéséről tartott előadást a Kamarák Házában

Fotó: Mozsár Eszter

Idén szeptemberben elindult a regisztrációs és tanulmányi alaprendszer duális modulja. Az eredetileg az iskolai adminisztrációs rendszert segítő KRÉTA elektronikus naplót egészítették ki a duális képzés specifikus adminisztrációjával. Zalaegerszegen Szabó László, az eKRÉTA Informatikai Zrt. oktatási igazgatója ismertette a részleteket. Az előadó lapunknak elmondta, az elmúlt fél évben szakképzési centrumokkal, cégekkel és oktatási intézmények képviselőivel egyeztettek, velük együttműködve jött létre a mostani szoftver, ami a továbbiakban az igényeknek megfelelően bővíthető.

Információs nap a Kamarák Házában
Fotós: Mozsár Eszter

Bangó-Rodek Viktória szakképzési csoportvezető hozzátette, mivel a vállalatok és vállalkozások eddig ilyen típusú rendszereket nem használtak, nagyban megkönnyíti munkájukat az információs nap és konzultáció. Ezen kívül online formában kaphatnak segítséget az érintettek. A duális szakképzésre vonatkozó aktuális kormányrendelet kimondja, hogy a duális képzőhelyeknek ebben a rendszerben kell vezetni a szakmai tevékenységeket, azok helyszínét, a szakmai tevékenységre fordított időt, a tanulók értékelését, a részvételt és a mulasztást a szakirányú oktatás során. Szükséges továbbá az intézmény és a duális képzőhely között megállapodást kötni arra vonatkozóan, ki végezze a duális képzőhely nyilvántartását.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában