Segíteni a vállalkozókat

2022.10.28. 18:00

Gazdasági fórumot tartott a Nagykanizsai Kereskedelmi és Iparkamara (videó)

Nagy volt az érdeklődés a Nagykanizsai Kereskedelmi és Iparkamara (NAKKIK) pénteken rendezett gazdasági fóruma iránt, ahol a jelen gazdasági környezetről, a kis- és középvállalkozásokat támogató kormányzati programokról, a Széchenyi-kártyáról hallhattak fontos információkat a résztvevők. A rendezvény keretében kitüntetések átadására is sor került.

Pásztor András

Kutnyánszky Zsolt államtitkár a kkv-ket támogató új kormányzati pályázati programot ismertette

Forrás: Szakony Attila / Zalai Hírlap

A gazdasági fórumra meghívottakat elsőként dr. Polay József, a városi kamara elnöke köszöntötte. mint mondta: a Covid-járványt követően, a háború és az elszabaduló energiaárak és kamatok miatt ismét nehéz helyzetbe került a vállalkozói szektor, éppen ezért a kamara elsődleges feladata a segítségnyújtás, legyen szó érdekvédelemről vagy információátadásról.

Balogh László polgármester némi optimizmussal tekintett a jövőbe. Mint mondta: a reggeli órákban átadott új, 20 hektáros, közművesített keleti ipari park lehetőséget teremt az új befektetők számára, hogy munkahelyeket hozzanak létre és profitáljanak tevékenységükből.

Cseresnyés Péter országgyűlési képviselő is pozitívan értékelte a város fejlődésének elmúlt időszakát, hiszen mint rámutatott: több mint ezer új munkahely létesült az elmúlt években. A képviselő újra megerősítette a Kanizsára tervezett vagongyár megépítését, de mint mondta: még zajlanak az egyeztetések a kormány és a beruházó között.

Ezt Követően Kutnyánszky Zsolt, a technológiai és Ipari Minisztérium iparért és munkaerőpiacért felelős államtitkára szólt a kormány új, kkv-kat támogató programjáról, melyre olyan cégek, vállalkozások pályázhatnak, melyek az energiaintenzív iparágakban tevékenykednek. Ezen cégek a különböző energiahatékonysági beruházásaikhoz maximum 500 ezer eurós támogatásra pályázhatnak.

Dr. Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke a Széchenyi-kártya előnyeiről beszélt. Kiemelte: az idén közel 70 ezer vállalkozáson tud segíteni az 5 százalékos kamattal igényelhető támogatás.

Az előadásokat követően a kitüntetések átadására került sor. Az "Év Vállalkozása" díjban részesült a Resideo Kft., a Zalaút-Beton Kft., a DMS Inox Works Kft. és a Briosz Kft. Az "ÉV Vállalkozója" díjat ketten vehették át, a kamara ezúttal Goór Zsolt és Gyenese Gabriella egyéni vállalkozók munkáját ismerte el. A kamara elnökségének döntése alapján "Szakoktatói Nívódíjban" részesült Kalamászné Vári Ibolya, a Nagykanizsai Szakképzési Centrum Zsigmondy-technikumának oktatója. "Kiváló gyakorlati képzőhely" díjat kapott a Heni Cuki Kft., illetve "Nagykanizsai Kamarai Gazdaságfejlesztésért" díjban részesült Borsos Krisztina, a Hidrofilt Kft. ügyvezetője. Mindezek mellett a kamara elismerő oklevélben részesítette Bali Zsófiát, aki az elmúlt tanévben az Országos Szakmai Tanulmányi Versenyen fodrász szakmában 3. helyezést ért el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában