Programajánló

2022.10.28. 08:30

Családi halloween, tökfaragás és sok más program is vár a hét végén Zala megyében

ZH

Szombaton 18 órakor Nagykanizsán, a Honvéd Kaszinóban lép fel a Kanizsa Big Band, vezényel Vámos Béla, közreműködik Fekete-Kovács Kornél trombitaművész. Képünk a zenekar áprilisi koncertjén készült

Forrás: ZH-Archívum / Szakony Attila

A népmesék nyomában 

Folytatódik az élőszavas mesemondással egybekötött kézműves foglalkozássorozat Keszthelyen, a Goldmark Károly Művelődési Központ NépmesePontjában. A következő alkalom ma 16.30-kor kezdődik, amelyen a résztvevők bábokat, figurákat, jelmezeket és képeket készíthetnek különféle technikákkal. 

Utam az iskolába 

Ma 18 órától az Utam az iskolába című francia–kínai–dél-afrikai dokumentumfilmet vetítik a Távcső Filmklub foglalkozásán a keszthelyi Balaton Színházban. Ezután beszélgetés kezdődik az alkotásról, amit Szabó Pál vezet. 

Diorámát készítenek 

Diorámát készíthetnek a résztvevők szombaton 10 órá­tól a keszthelyi Helikon Kastélymúzeum modellvasút-­kiállításában. Ezt megelőzően szemügyre vehetik a vasúti terepasztalt, majd újrahasznosított és természetes anyagokkal dolgozhatnak. 

Mesterségek napja 

A régi népi mesterségeket idézik fel szombaton 14 órától a keszthelyi Balatoni Múzeumban. A foglalkozáson kiderül például, hogyan készül a liszt, illetve a házi rétes, emellett a résztvevők faraghatnak, korongozhatnak, illetve megismerkedhetnek a tojáskarcolással és a csipkeveréssel is. 

Tök jó nap 

Tökfaragás, arcfestés, kézműveskedés és tökös finomságok kóstolója várja a Tök jó nap elnevezésű program résztvevőit szombaton 16 órától a keszthelyi Goldmark Károly Művelődési Központ nagytermében. 

Pezseg a Balaton 

Bormustra és gasztroparti várja az érdeklődőket szombaton délután a vonyarcvashegyi Zenit Hotelben. A Pezseg a Balaton elnevezésű zenés programon öt neves balatoni borászat és egy étterem kínálatával ismerkedhetnek az érdeklődők. 

Requiem a bazilikában 

Mozart Requiemje csendül fel szombaton a 18 órakor kezdődő szentmisét követően a keszthelyi Kis Szent Teréz-­bazilikában. A közelgő halottak napja alkalmából elhangzó remekművet a budapesti egyetemi templom Don Bosco ének- és zenekara adja elő. 

Családi halloween 

Családi halloweenre várják az érdeklődőket vasárnap 15 órától a vonyarcvashegyi művelődési házba. A résztvevőket kézműves-foglalkozás, töklámpásfaragás és játszóház szórakoztatja, majd 17 órakor elindul a „Csokit vagy csalunk” elnevezésű közös csoki- és cukorgyűjtés a településen. 

Családi nap 

Szombaton Garaboncon, a Garabonciás Farmon a Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara zalakarosi szervezete és a Zalakarosi Vállalkozók Szövetsége családi napot szervez. A vendégeket 13 órától fogadják, 14 órától lovas bemutató lesz, 15 órától ebéd, majd játék a gyerekeknek, beszélgetés, borozás a felnőtteknek. 

Avatás 

Murakeresztúron vasárnap két labdarúgó-mérkőzést követően 16 órakor avatják fel a felújított sportöltözőt a sportpályánál. 

Koncertek 

Pénteken 19 órától Nagykanizsán, a Hevesi Sándor Művelődési Központban megalakulásának 100. évfordulója alkalmából tart jubileumi koncertet a Nagykanizsai Szimfonikus Zenekar. A koncert kísérőrendezvényeként mutatja be ugyanitt 18 órakor Kocsis Katalin a Nagykanizsa zenei lexikona című kötetét. 
Zalaegerszegen, a VMK Cafféban pénteken 21 órától a többszörös díjnyertes blues gitáros-énekes-zeneszerző, a memphisi International Blues Challenge győztese, Little G Weevil ad koncertet. 

Halloween 

Vasárnap 14 órától Pákán halloweentúrát tartanak, a gyerek-felnőtt vegyes csapatok több állomáson mérhetik össze tudásukat. A napot fáklyás felvonulás zárja. 
Hétfőn Márokföldön tartanak a gyerekeknek halloweenpartit. Gyülekező 18 órakor a faluháznál, majd az energiaparkban ügyességi játékok és kincskeresés várja a résztvevőket. Tábortűz és tökfaragó verseny is lesz. 

Termelői vásár 

Felsőrajkon, pajta alatt szombaton 8 órától termelői és kézműves vásár lesz az ősz és a mindenszentek jegyében. 

Történelmi bemutató 

Lendván, a Szentháromság-­kápolnánál szombaton 11 órától Hadik harca címmel hadtörténelmi bemutatót tartanak, amely során a várost ért török támadások időszakát idézik fel. 

Kötetbemutató, kiállítás 

Domonkosfán, a tájháznál szombaton 14 órakor mutatják be a háromkötetes helytörténeti monográfia első, Fényképek Domonkosfáról 1900–1980 című részét. A kiadványt a szerző Mark Krenn, a szerkesztő dr. Kovács Attila, valamint Soós Mihály, a Magyar Nemzetiségi Művelődési Intézet igazgatója és Orbán Dusán, a helyi magyar nemzetiségi önkormányzati közösség elnöke ajánlja az érdeklődők figyelmébe. Ekkor tartják a tájház új állandó, mezőgazdasági tematikájú kiállításának ünnepélyes megnyitóját. 

Elszármazottak találkozója 

Tófejen vasárnap rendezik meg az elszármazottak találkozóját. A program 10 órakor ünnepi szentmisével kezdődik, 11.30-kor megkoszorúzzák a település hősi emlékművét. Ezután a faluházban folytatódik a program, ahol 12.30-kor Horváth Zoltán polgármester mond köszöntőt, majd kulturális műsor következik. 

Átadóünnepség 

Ozmánbükön vasárnap, a 11.45-kor kezdődő szentmise után adják át a temetői urna­falat és a község új falubuszát. 

A mozaikcsaládokról 

Elnézést, gyerekkel vagyok! címmel tart előadást pénteken 18 órakor Bogár Zsuzsa szakpszichológus, családterapeuta és Vajda Péter coach, mediátor Zalaegerszegen, az Apáczai művelődési központban. A szakemberek olyan kérdésekre keresik a választ, miszerint: kell-e nekünk mozaikcsalád? Válás után jó-e, ha új párja lesz a szülőnek? Mostoha-e a mostoha? Idegen gyerekből lehet-e testvér? Az est során tabukat és tévhiteket, jó gyakorlatokat hallhat a közönség. 

Idősek napja 

Szombaton 16 órától idősek napi ünnepséget tartanak Zala­egerszegen, a páterdombi közösségi házban. Köszöntőt Gecse Péter alpolgármester mond. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában