Mintegy harminc kategóriában zsűriztek

2022.09.18. 17:30

Mustangok a fókuszban a 18. Wolfpack seregszemléjén

Ismét nagy érdeklődés övezte a zalaegerszegi Wolfpack makettverseny- és kiállítást, amit a helyi makettező klub szervezett szombaton az Apáczai Művelődési Központban. A hazaiak mellett Horvátországból és Szlovákiából érkezett a közel félezer kiállító.

Mozsár Eszter

A kapuvári Csitei Béla és az egerszegi Szekeres Attila zsűrizés közben. Fotó: Fehér Márk

Ahogy megszokhattuk, minden évben más-más kiemelt témában várják a makettezés szerelmeseit a zalai megyeszékhelyre. A mostani találkozón a II. világháború második felében szolgálatba állt P-51-es nagy hatótávolságú kísérő-vadászrepülőgépek, azaz a Mustangok voltak a fókuszban. A North American Aviation által gyártott repülők domináltak akkoriban Európa egén, a szövetséges légierő ezekkel támadt a németek ellen, mondta Szekér Géza, az idén húsz esztendős zalaegerszegi Wolfpack Makett Klub elnöke. Számtalan civil változata található a világban, köztük például az amerikai filmcsillag, Tom Cruise repül ilyen géppel.

A szemle másik két témájaként a légvédelmet (radarok, rakéták, légvédelmi ágyúk), valamint Latin-Amerika haditechnikáját választották. Utóbbit még kevésbé ismerik Európában, így kuriózum volt egy-egy ilyen makettet, egzotikus festést vagy felségjelzést szemrevételezni. Zsűrizésnél elsősorban a valósághű kialakítást, festést, az aprólékos és pontos munkát vették figyelembe.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában