A gitáros darázscsípést követően hunyt el

2022.09.19. 16:00

Koncertet tartanak Nagykanizsán Ribarics Tamás emlékére

A nyáron váratlanul, tragikus körülmények között, egy darázscsípést követően elhunyt Ribarics Tamás gitáros tiszteletére szervez emlékkoncertet az Aranykor civil egyesület. Szombaton 19 órától négy zenekar lép fel Nagykanizsán, a Medgyaszay Házban.

Gyuricza Ferenc

Ribarics Tamás a Tales Of Evening gitárosaként az utolsó koncertjén, 2022. június 25-én Fotó: Gyuricza Ferenc

A program főszervezője, Gazdag Tamás elmondta: az Aranykor két évvel ezelőtt szeretett volna egy olyan nagyszabású koncertet rendezni, amelyen a kilencvenes évek nagykanizsai zenekarai léptek volna fel, ám a programot akkor a pandémiás korlátozások miatt el kellett halasztaniuk. Már az új időpont is szóba került, erre egy beharangozó koncerttel hívták volna fel a figyelmet. Ribarics Tamás – aki meghatározó képviselője volt a színtérnek – mindkét rendezvénynek aktív közreműködője lett volna.  

- Barátunk és zenésztársunk halála miatt át kellett alakítanunk a terveinket, s így a koncertet Ribarics Tamás emlékestté minősítettük át – folytatta Gazdag Tamás. – Négy zenekar ad koncertet, köztük az a Charon, aminek Tamás maga is tagja volt, illetve a Detonator, aminek tagjaival annak idején szintén játszott együtt. Rajtuk kívül a punk-rocker Nyírfa Terrort, valamint a korai felállású, azaz Bali Miklóssal fellépő The Innocents együttes láthatja még a közönség. 

A rendezvényen beszélgetésekkel, képvetítésekkel, dalainak bemutatásával emlékeznek Ribarics Tamásra, aki az utóbbi több mint tíz évben országos ismertséget szerzett magának a szimfonikus metal zenét játszó Tales Of Evening tagjaként. Ugyancsak itt tervezik bemutatni azt a dalt is, amit a gitáros emlékére írt a Hydra zenekar. Ez utóbbi dobosa Pálosi Róbert, aki közel egy évtizeden át zenélt együtt a Tales Of Eveningben Ribarics Tamással. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában