Erasmus+

2022.09.13. 15:31

Bécsben jártak szakmai gyakorlaton a kanizsai középiskolások

A Cserháti-technikum 12 tanulója az Erasmus+ pályázat keretében háromhetes, intenzív szakmai gyakorlaton vehetett részt Bécsben. A 10. és 11. osztályos fiatalok a napi munka mellett megismerkedhettek az osztrák fővárossal is.

Benedek Bálint

A tizenkét cserhátis diák a szakmai elfoglaltság mellett szabadprogramon is részt vett, itt épp az operaház előtt

Forrás: ZH

A küldöttséget Mártonné Szalai Katalin általános igazgatóhelyettes kísérte el, aki elmondta: a három évvel ezelőtt elnyert közel 8 millió forintos pályázat eddig a vírushelyzet miatt nem valósulhatott meg. A diákok teljes ellátásának költségét fedezte a rendelkezésre álló keretösszeg.

– A külföldi gyakorlatra a gépészet, a specializált gép- és járműgyártás, valamint az elektronika, elektrotechnika ágazaton tanuló diákok jelentkezhettek – folytatta. – Ezen szakmacsoportokban folyamatos a fejlődés: új technológiák, technikák jelennek meg. Ez a projekt lehetővé tette a diákoknak, hogy modernebb eszközökkel és berendezésekkel rendelkező külföldi környezetben szerezzenek tapasztalatot. Fontos, hogy idegen nyelvi környezetben feleltek meg a munkaerő-piaci elvárásoknak, nemzetközi ismeretekre tettek szert.

Hozzátette: a három hét nemcsak a szakmai gyakorlat alatt szerzett tudás elmélyítéséről szólt, hanem például kötelező és szabadon választott kulturális programok keretében megtekintették a schönbrunni kastélyt, a bécsi operaházat, jártak a természettörténeti és a műszaki múzeumban, valamint az osztrák mesevárosban, Mödlingben. A program teljesítését követően a tanulók tanúsítványt kaptak külföldi szakmai gyakorlatról, mellyel előnyt élveznek majd a későbbi munkakeresésnél.

A fiatalok sikerét látva a technikum hasonló pályázat megvalósítását tervezi az idei tanévben, arra is várják majd érdeklődő tanulóink jelentkezését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában