Családi nap a bibliotékában

2022.09.08. 15:00

A könyvek mellé pluszprogramokat kínálnak a nagykanizsai Halis-könyvtárban

Szombatonként ezután a könyvek kölcsönzése mellé különféle, ingyenesen látogatható érdekes programokat és előadásokat is kínál a Halis-könyvtár. Az első ilyen családi napot szeptember 10-én (szombat) 9 órától tartják a bibliotékában.

Benedek Bálint

Czupi Gyula kollégái körében, akikkel ezután a könyvek mellé plusztartalmakat kínálnak a családoknak és az iskolásoknak Fotó: Szakony Attila

Az ötlet megszületéséről Czupi Gyula, a Halis István Városi Könyvtár igazgatója beszélt. Elmondta: megjelentek Nagykanizsa általános iskoláiban könyvtáruk munkatársai a kedvelt és friss olvasnivalókkal együtt. Kiderült, hogy ekkor a többnyire pedagógus végzettségű könyvtárosaik másfajta tudásukkal is felkeltették a diákok és az iskola figyelmét. Például az olvasásról, a történelmi témákról, a gólyalábazásról szóló bemutatóik, előadásaik, oktatásaik már egy ideje szintén jelen vannak az iskolákban, a nyári táborokban.

- Most minden eddigi és sok új programmal jelentkezünk, hogy hozzájáruljunk a minél változatosabb diákélethez a városban – folytatta. – Ebből összeállítottunk egy kínálatot és megszületett az „iskolaknak.nagykar.hu” internetes oldal, ahol az adott iskola felkérhet bennünket akár történelmi előadás megtartására, vagy éppen idegen nyelvi kalandozásokra, sőt a gólyalábazás rejtelmeibe is betekintést nyerhetnek. Ebből a csokorból néhányat kiválasztunk minden hét szombatjára, hogy a családok is válogathassanak a repertoárból. Vagyis a város közössége számára a könyvek mellé széles kínálatot adunk a kollégáink plusztudásából merítve, így az élményeken túl rengeteg hasznos információval gazdagodhatnak az érdeklődők.

Az első ilyen alkalmat szeptember 10-én (szombat) 9.30 órakor Mesés papírszínházi előadás nyitja, amit 10 órától egy történelmi témájú utazás követ. Ezenkívül az érdeklődők megismerhetik 150 év Nagykanizsájának mindennapjait, amit egy gólyalábas bemutató zár, s akinek kedve és türelme van, megtanulhatja a lépéseket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában