Megjavították

2022.08.31. 14:30

Újra működik a szökőkút Nagykanizsán

Nagykanizsán az Erzsébet téri szökőkút különféle meghibásodások miatt tavasszal nem indult el. A néhány hónapos kényszerszünetben a Via Kanizsa Városüzemeltető Nonprofit Zrt. és a Netta Pannonia Zrt. mintegy 7 millió forintból készíttette el egy fővárosi kivitelezővel a szökőkút gépészeti felújítását.

Benedek Bálint

Működik a szökőkút a nagykanizsai Erzsébet téren. A műszaki felújítást követően újra beindult, melyről a helyszínen beszélt Balogh László polgármester és Szabó István, a VIA Kanizsa Városüzemeltető Nonprofit Zrt. vezérigazgatója

Fotó: Szakony Attila

Szabó István, a városüzemeltető cég igazgatója elmondta: bő két éve hibásodott meg először a szökőkút, amikor felszíni vizek jelentek meg a medence szélén, annak szigetelési javításait akkor elvégezték.

- Az idén közel tízéves szökőkút tavaszi beüzemelésénél kiderült: a gépészeti aknában lévő berendezések a párásodás miatt tönkrementek, a kutat nem lehetett elindítani - folytatta. - Ezután a Netta Pannonia Zrt. vezetőjével, Áfra Barnabással együtt úgy döntöttünk, hogy a gépészeti felújítás költségeit a két cég kigazdálkodja. Egy fővárosi kivitelező a napokban 7 millió forintból végezte el a teljes rekonstrukciót, melytől tartós működést remélünk. Az internetes közösségi oldalakon már sokan találgatják, meddig működik a kút, annyit ígérhetek, hogy várhatóan szeptember 8-ig (csütörtök) igen, mert akkor a másnap kezdődő város napja miatt leállítjuk. Ugyanakkor a szökőkút villamosenergia-fogyasztását a mostani árakon számolva annyi látszik, hogy óránként négyezer forintba kerül a működése.

A helyszínen Balogh László polgármester elmondta: a két cégnek köszönettel tartoznak, hogy a városlakók örömére vállalták a javítási költségeket. Ha lett volna polgármesteri kerete, akkor a szökőkút prioritást élvezett volna, ám szerencsére mások is magukénak érezték a beüzemelést.

- Most adjuk át magunkat az esztétikai élménynek - folytatta. - Bár a villanyszámla nem kevés, de egy megyei jogú városnak, amely ad magára, kell, hogy legyen egy ilyen szép szökőkútja.

 

Címkék#szökőkút

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában