Segítik a szüretre való felkészülést

2022.08.30. 19:30

Szőlőmustrát rendez az Újhegyi Borbarátok Egyesülete

Tizedik alkalommal rendezi meg szüretet megelőző szőlőmustráját az Újhegyi Borbarátok Egyesülete. A minden évben nagy érdeklődéssel kísért szakmai programot szombaton 14 órai kezdettel tartják.

Gyuricza Ferenc

A civil szervezet elnöke, Kaj István – aki egyben a település polgármestere is – portálunknak elmondta: a rendezvény célja a helyi szőlészeti-borászati eredmények bemutatása, illetve az aktuális szüretre való felkészítés. Miután az idei esztendő különösen aszályos volt, s így a szőlő kevesebb tápanyagot tudott felvenni, ezért azt a must kezelése során pótolni kell – a bormustrán többek között ehhez nyújtanak szakmai tanácsokat. 

A közös vacsorával egybekötött program során ezúttal négy helyszínt érintenek. Lesznek birtokbemutatások, borkóstolók, míg Tóth-Tanner Balázs minősített faápoló a szőlőhegyeken még gyakran fellelhető szelídgesztenyefák betegségeiről, a metszésükről, statikai megerősítésükről tart előadást. A szőlőmustra szakmai vendége dr. Kántor Mónika szőlész-borász mérnök lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában