Döntések

2022.08.25. 17:00

Önkormányzati ülés Lentiben: a hétközi és hétvégi orvosi ügyeletekről is tárgyaltak

A hétközi és hétvégi orvosi ügyeleti feladatok ellátásáról is tárgyalt a képviselő-testület legutóbbi ülésén.

Korosa Titanilla

Pixabay

Az orvosi ügyeletet a Lenti Kistérség Többcélú Társulása Társulási Tanácsa 2022. október 1-től 2023. december 31-ig határozott időtartamú szerződés keretében kívánja biztosítani. Az előzetes számítás alapján a térségben érintett települések, köztük Lenti városa által fizetett jelenlegi tagdíj mértéke nem fedezi a működtetés évi költségeit, ezért ahhoz, hogy az ügyeletet a jövőben fenn lehessen tartani, tagdíj emelésre van szükség. A jelenlegi lakosonként havonta fizetett 140 forint tagdíj 250 forintra emelkedik. Ez Lenti önkormányzatának idén mintegy 2,5 millió forint többletköltséget jelent, ami a 2022-es költségvetésben a helyi iparűzési adó várható többletbevételből biztosítható. 

Elfogadta a testület a Gazdasági Ellátó Szervezet vezetőjének az intézményi nyersanyagnormák és intézményi térítési díjak emelésére vonatkozó javaslatát. A tájékoztatása szerint az aktuális beszerzési árak drasztikus emelkedése, valamint a minimálbér folyamatos emelkedése indokolttá teszik a nyersanyagnormák átlagosan 50 százalékos emelését az iskolai étkezésben. A bölcsődében is változnak szeptembertől a térítési díjak, eszerint az alapellátáson túli szolgáltatásokért fizetendő napi térítési díj összege 250-ről 300 forintra emelkedik, a havidíj 5250-ről 6300 forintra gyermekenként. Az időszakos gyermekfelügyelet napi díja 350-ről 400-ra,  játszócsoport napi térítési díja 450-ről 500 forintra nő.  

Továbbá rendkívüli önkormányzati támogatási igény benyújtásáról is döntöttek a képviselők az ülésen, mely a települési önkormányzatok működőképességének megőrzésére vagy egyéb, a feladataik ellátását veszélyeztető helyzet elhárítására szolgál. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában