Harmadik alkalommal

2022.07.10. 15:00

Szörpversenyt rendeztek Galambokon

Gyümölcsökből, gyógynövényekből, sőt még fűszernövényekből is készültek szirupok szombaton a piactéren harmadik alkalommal megrendezett szörpversenyre.

Benedek Bálint

Fotó: Szakony Attila

A rendezvény idején szervezték meg a termelői vásárt, valamint az újonnan alakult nagykanizsai Göntér Sport Alapítvány életmód tanácsokkal látta el a látogatókat. Utóbbi szervezet alapítója, Göntér Vivien bikini fitnesz versenyző reggeli tornát tartott, de beszélt a vércsoport diéta jelentőségéről.

- Ez az esemény is azt bizonyítja, hogy a termelői piacok létrehozására nagy szükség volt, hiszen közösségi térként is funkcionál - mondta Cseresnyés Péter országgyűlési képviselő. - Az önkormányzat ezt az alkalmat megfűszerezte egy szörpversennyel, melyen az indulók a házi receptjeikkel, illetve különleges házasításokkal rukkoltak elő.

Eredmények. Gyümölcs: 1. Üst Vivien kajszibarack, 2. Szabó Ágnes eper, 3. Szabó Ágnes meggy (mindannyian Galambok). Gyógynövény: 1. Szabó Ágnes citromfű-menta, 2. Szépfalusi Tiborné (mindketten Galambok) bodza, 3. Bedő Szabina (Nagykanizsa) levendula. Különdíj: Németh Borbála (Galambok) zamatos turbolya.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában