Hagyományteremtő céllal

2022.07.28. 15:00

Máltaiakkal csaptak össze a helyi teniszezők Nován

Máltáról érkezett teniszezőkkel csaptak össze a helyi sportegyesület tenisz szakosztályának amatőr versenyzői szerdán a Léránt Lajos Sportcentrum pályáján.

Korosa Titanilla

A rendhagyó, de egyben hagyományteremtő céllal életre hívott eseménnyel kapcsolatban Szekeres Zoltán, a Novai SE elnöke elmondta, hogy lassan egy éve működik a tenisz szakosztály, ahol már tucatnyi felnőtt és jó pár gyermek játszik, de várják a további érdeklődőket is. Az edzéseket - társadalmi munkában - a máltai Mario Xerri vezényli, aki az év egy részét Nován tölti. Érdeklődésünkre Mario elmondta Novára kerülésének történetét. Néhány éve bátyja Lentibe költözött, ahol ő meglátogatta, több helyen is jártak a környéken, közben megtetszett neki a vidék és Nován vásárolt magának ingatlant öt éve. Azóta tavasztól őszig tölti az időt a településen, ahol bekapcsolódott a helyi teniszéletbe, hiszen már régóta űzi ezt a sportot Máltán a Rinella Tennis Club játékosaként.

A magyar-máltai páros teniszverseny tehát e kapcsolat eredményként jött létre. Ehhez persze kellettek Mario Xerri szintén teniszező barátai is, akik ezt a hetet Magyarországon töltik. És ha már itt jártak, kaphatóak voltak a játékra szerdán. A tornán a párokat vegyesen alkotta 8 magyar és a 8 máltai játékos, minden páros megmérkőzött egymással. 

Fotó: ZH

Szekeres Zoltán hozzátette: nagy eredménynek tartja, hogy a játékosok alig egyévnyi gyakorlás után felvették a küzdelmet a vendégekkel. A torna végén nem hirdettek győztest, Mario ötlete alapján mindenki aranyérmet kapott, mivel a sportbarátság és a tapasztalatszerzés volt a torna fő célja.

A novai teniszpálya egyébként speciális műfüves borítású, négy évszakos. Mint azt a megnyitó előtt Németh József, Nova polgármestere elmondta, saját forrásból és társadalmi munkával alakították ki a teniszpályát a sportcentrumban, a környéken kevés ilyen található. A település vezetője hozzátette: nagy eredménynek tartja, hogy a helyi sportegyesület már tenisz szakosztállyal is bír, és van itt egy olyan ember Mario Xerri személyében, aki segíti a játékosok fejlődését. Igény van erre a lehetőségre, a feltételeket pedig igyekeznek tovább fejleszteni. 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában