Élményekkel indítsuk újra a várost!

2022.06.04. 20:00

Jövő péntektől három napon át ismét mindenkit vár a Street Food Weekend

Belga krumpli, faszénen grillezett malac batyuban, gluténmentes burger, burrito, raclette szendvics, halkolbász, spanyol fánk, fröccsbusz, koktélok és kézműves sörök – csak némi ízelítő a jövő pénteken kezdődő Street Food Weekend kínálatából, amit kétnapos zenei fesztivál fűszerez majd.

Varga Lívia

A 2019-es rendezvény egy pillanata. Finom étkek, jó társaság, kiváló hangulat és nagyszerű zene – ez a siker titka

Forrás: Városmarketing Iroda

Jövő pénteken húsz food truck veszi birtokba Zalaegerszeg belvárosát, hogy sokszínű kínálatával elkápráztassa a gasztrofesztiválra kilátogatókat. A programot nagy várakozás előzi meg, hiszen a koronavírus-járvány miatt a zalaegerszegiek, a környékbeliek s a turisták körében is egyre népszerűbb rendezvényt utoljára három esztendeje tudták megszervezni. Akkor több ezerre becsülték az érdeklődők számát, idén a három napon (június 10–11–12-én) tíz-tizenötezer főre számítanak a szervezők. 

Balaicz Zoltán
Forrás: Fehér Márk / zaol.hu

– A tapasztalatok azt bizonyítják, igény van az ilyen típusú, modern gasztronómiá­ra, a friss, fiatalos lendületre – bocsátja előre Balaicz Zoltán polgármester. – A háromnapos program ráadásul végre találkozási lehetőséget biztosít mindannyiunk számára, hiszen a finom ételek és a különleges italok kóstolgatása közben családok, baráti társaságok tölthetik együtt az időt s beszélgethetnek egy jót, amire a hosszú bezártság után most igazán nagy szükség van. Bízom benne, hogy felélednek, megelevenednek a régi érzések, élmények, emlékek, újra nagyon sokan leszünk együtt, hozzájárulva a megyeszékhely közösségi életének újraszövéséhez. Közös élményekkel indítsuk újra a várost! 

Street food térkép a Dísz térről. Összesen húsz food truck várja majd a falatozni vágyókat, egy részük már pénteken déltől

A Dísz téren díszes, fedett installáció véd majd a napsütéstől és az esetleges csapadéktól, s a korábbinál több zalai kötődésű autó érkezik. Összesen pedig húsz food truck kínálja majd a finomabbnál finomabb étkeket és italokat. Erről már a program egyik főszervezője, Szabó Zoltán beszélt, kiemelve: a felhőtlen szórakozást biztosítja az is, hogy a Kossuth utca Budapest Banktól a Kisfaludy utcáig tartó szakaszát lezárják péntek este 6 órától vasárnap hajnali 6-ig. 

Szabó Zoltán
Forrás: Fehér Márk / zaol.hu

A gasztrofesztivál idén számos újdonságot kínál, közölte a másik főszervező, Horváth Szilárd, a Városmarketing-iroda vezetője. A legfontosabb: zömében teljesen új autók érkeznek a programra, hogy a törzsközönség is új ételekkel, ízekkel, zamatokkal ismerkedhessen. De itt lesznek természetesen az előző rendezvények legnépszerűbb food truckjai is. 

Horváth Szilárd
Forrás: Fehér Márk / zaol.hu

– Nem hagyományos, hétköznapi büfékről van szó, mégis egyszerű, könnyen és gyorsan fogyasztható ételeket kínálnak a hozzánk érkezők, ez a food truck és a street food rövid összefoglalása – mutat rá Horváth Szilárd, megjegyezve: a rendezvény jótékony célokat is szolgál, a szervezők ugyanis csatlakoztak a Food Truck Show csapatának kezdeményezéséhez, melynek keretében vasárnap huszonnégy, nem családban nevelkedő fiatalt látnak vendégül. A gyermekotthon kis lakóira a nap folyamán számos élmény és finom étel vár, sőt: egy igazán food truckos ebédet követően igyekeznek szemléletes példákkal bizonyítani számukra a környezettudatos szemlélet fontosságát. 

Idén is számos ínyencség készül majd…
Forrás: Városmarketing Iroda

A gasztrofesztivál egyébként is „zöldben utazik”: a rendezvényen szelektíven gyűjtik a hulladékot és kizárólag komposztálható csomagolóanyagot, továbbá műanyagmentes eszközöket, visszaválható poharakat használnak, s tisztítószerből is a környezetbarátot választják. 

Szavazni is lehet, keresik ugyanis Zalaegerszeg kedvenc food truckját. Az online voksolás pénteken indul a Facebookon, a díjátadót vasárnap este tartják, tájékoztatott Horváth Szilárd. 

Simon Tamás
Forrás: Fehér Márk / zaol.hu

A finom étkek mellé pedig jó zene is dukál, így a program idén már kétnapos zenei fesztivállal egészül ki, árulta el Simon Tamás. Pénteken Street retró parti várja a szórakozni vágyókat Dévényi Tibi bácsival, B. Tóth Lászlóval és Hájas Lászlóval, szombaton pedig a Street electronic buli keretében Szeifert, Major, Flash, Roland, Tom Symon, LA Disco és Solymi Conga szolgáltatja a zenét. Mindkét nap késő délutántól hajnalig szórakozhatnak, táncolhatnak a bulizók a Kossuth utca közepén, a Mimosa előtt, a szabad ég alatt. A három éve rendezett hasonló zenei programon mintegy ezren ropták, most két-három ezer táncos lábú résztvevőre számítanak a szervezők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában